Το αήττητο της Πάφος FC το έσπασε ο ΑΠΟΕΛ (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα δέχθηκε η Πάφος FC από τον ΑΠΟΕΛ μέσα στην έδρα της με σκορ 2-1. Από δύο γκολ που προήρθαν από κόρνερ “πληγώθηκαν” οι ΠΑΦΙΤΕΣ οι οποίοι με την σημερινή ήττα υποχώρησαν στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Τάνκοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Μπέλετς.

Στο 14ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από κόρνερ ο Σούσιτς από το ύψος της μικρής περιοχής και ανενόχλητος έστειλε με δυνατή κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Παρά το σοκ οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο έδειξαν να υστερούν στην τελική πάσα. Από την άλλη το σύνολο του Μιλόγεβιτς περίμενε τον αντίπαλο στο δικό της μισό και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-1 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ “πλήγωσε” με τον ίδιο τρόπο τους γηπεδούχους. Και πάλι μετά από κόρνερ ο Σούσιτς με προβολή αυτή την φορά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους “γαλαζοκίτρινους”. Το 0-2 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος μπήκε δυνατά για να βάλει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι δυνατά στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους. Και πάλι όμως δεν βρήκε τις λύσεις επιθετικά.

Σαν να μην έφθανε το κατά τους 2-0 οι ΠΑΦΙΤΕΣ έμειναν και με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα στο 59′ ο Μαμαντού Κανέ δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Πάφος έδειξε να μην επηρεάζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα και προσπάθησε κυρίως με μακρινές μπαλιές να απειλήσει την εστία του Μπέλετς.

Στο 72ο λεπτό και ενώ ο Σεμέδο έφευγε στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ ο Κρέσπο τον ανέκοψε αντικανονικά. Αρχικά, ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων, ωστόσο το VAR κάλεσε τον Ιταλό ρεφ να ξαναδεί την φάση, με αποτέλεσμα να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στα λεπτά μέχρι την λήξη του αγώνα η Πάφος είχε επιθετικό μονόλογο και κατάφερε σε μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε να σκοράρει και να μειώσει στο σκορ. Συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάιριτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: