Πρωταθλήτρια Χειμώνα η Πάφος έστω και με απώλεια βαθμών από τον Ολυμπιακό (φωτογραφίες)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Πρώτη έκοψε το νήμα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η Πάφος FC η οποία απόψε στο Στέλιος Κυριακίδης εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στην πρώτη απώλεια βαθμών εντός έδρας.

Η ομάδα της Πάφου κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο έχοντας έξι τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι τρεις στον στόχο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χένιγκ Μπέργκ βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά στο Στέλιος Κυριακίδης με γκολ του στο 58ο λεπτό. Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον συνήθη ύποπτο τον Βραζιλιάνο αρχηγό της Ζάιρο ντα Σίλβα.

Η Πάφος πίεσε μέχρι το τέλος έχοντας συνολικά δεκαπέντε τελικές προσπάθειες έναντι τεσσάρων των μαυροπράσινων που κατάφεραν να αντέξουν και να φύγουν από το Στέλιος Κυριακίδης με βαθμολογικό όφελος.

Με την ισοπαλία αυτή της Πάφου και την ταυτόχρονη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο Αμμόχωστος επί της Νέας Σαλαμίνας οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό και πλέον στην επόμενη αγωνιστική θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο Παφιακό Στάδιο με το αποτέλεσμα να μπορεί να φέρει τα κάτω πάνω και για τις δυο ομάδες.