Στην Πάφο η Χάποελ Μπεερ Σεβά για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό (pics/video)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Έφτασε απόψε στην Πάφο η Ισραηλινή ποδοσφαιρική ομάδα Χάποελ Μπερ Σεβά για την αυριανή φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας. Οι Ισραηλινοί οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση της Premier Leaque του Ισραήλ θεωρούνται μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες της γείτονος χώρας έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ισραήλ.

Η Χάποελ Μπερ Σεβά έφτασε στην Πάφο για μια μόνο ημέρα και θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Cap St Georges Hotel & Resort στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας όπου έχει καταλύσει εδώ και δυο μέρες και η πολυμελής αποστολή του Παναθηναϊκού με τον οποίο σήμερα Τετάρτη αναμετράται φιλικά στις 12 το μεσημέρι.

Η Χάποελ Μπερ Σεβά η οποία ιδρύθηκε το 1949 και έχει ως χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Στο Ισραήλ θεωρείται ομάδα που εκφράζει τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και τους εργαζομένους εξού και το όνομά της αφού χάποελ σημαίνει εργάτης. Η Χάποελ Μπερ Σεβά έχει έδρα την ομώνυμη πόλη και έδρα της είναι στο στάδιο Τέρνερ χωρητικότητας 16 χιλιάδων θεατών. Προπονητής της ομάδας είναι ο Elyaniv Barda ενώ διοκτήτρια η Ισραηλινή επιχειρηματίας Alona Barkat η οποία με περιουσία 460 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα εκτιμήσεις του οικονομικού περιοδικού Forbes.

Φέτος η ομάδα αγωνίστηκε στην Ευρώπη στο Conference League και κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους την Βιγιαρεάλ Ισπανίας, τη Λεχ Πόζναν Πολωνίας και την Αούστρια Βιέννης τερματίζοντας στην τρίτη θέση με επτά βαθμούς έχοντας μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα.

Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ το οποίο διακόπηκε λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Χάποελ Μπερ Σεβά έχει 29 βαθμούς, βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την Μακάμπι Χάιφα και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε δεκατρία παιχνίδια έχει εννέα νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έδωσε για την Premier League του Ισραήλ έχει πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες.

Τελευταία φορά που βρέθηκε απέναντι σε ελληνική ομάδα σε επίσημο παιχνίδι ήταν την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κερδίζοντας 1-0 στην έδρα της και φέροντας ισοπαλία 0-0 στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παλαιότερα η Χάποελ Μπερ Σεβά αγωνίστηκε σε επίσημο ματς και με τον Άρη Θεσαλλονίκης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο μακρινό 1995-1996.