Ποια “κατάρα”;;; Η Πάφος του Μπεργκ την έσπασε και αυτή νικώντας την Ανόρθωση!!!!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την “κατάρα” που ήθελε να την Πάφο να μην έχει κερδίσει πότε την Ανόρθωση από το μακρινό 2003 έσπασε απόψε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης, εκεί όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 1-0 και συνεχίζουν ακάθεκτοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα καλύτερα μπήκε η ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία έκλεισε πολύ καλά τους χώρους και δεν άφησε τους γηπεδούχους να βρουυν ευκαιρίες για γκολ. Το αποκορύφωμα της υπεροχής της, ήρθε στο 23ο λεπτό όταν ο Νινγκά προς κενής εστίας δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς ο Κβίντα με αυτοθυσία σταμάτησε την μπάλα πριν πριν περάσει την γραμμή. Στην συνέχεια της φάσης ο Άντος απέκρουσε σουτ του Ουαρίς.

Η πρώτη καλή φάση για την Πάφο ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Σεμέδο έφυγε μόνος από αριστέρα, όμως το πλασέ του έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια.

Στο 38′ η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0, ωστόσο το δυνατό σουτ του Μπεσάρτ προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε έξω.

Η Πάφος μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα άρχισε να έχει την υπεροχή και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε κι’ άλλη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Μπάριτς μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα μετά την απόκρουση του Λόρια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Οι επαναληπτικές προβολές δείχνουν ξεκάθαρο τράβηγμα από αμυντικό της Ανόρθωσης στο ποδοσφαιριστή της Πάφου όμως διαιτητής και VAR δεν καταλόγισαν το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα. Ο Ικόκο μετά από κούρσα από τα δεξιά έπιασε το σουτ με τον Λόρια να αποκρούει ασταθώς και τον Μουσταφά Ναμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά. Το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν απ’ εκεί που έμειναν στο πρώτο μέρος. Σε διάστημα πέντε λεπτών οι ΠΑΦΙΤΕΣ δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ναμ και Ικόκο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν τα ηνία του αγώνα και την Ανόρθωση να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στην αντεπίθεση.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με την Πάφο να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική και συνάμα δύσκολη νίκη.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: