Όταν ο Ακρίτας υποδέχθηκε ξανά την ΑΕΛ στο μακρινό 1996!

Από: Γιώργος Γεωργίου

O Ακρίτας Χλώρακας υποδέχεται σε λίγη ώρα την ΑΕΛ στο “Τσίρειο” στάδιο για το πρωτάθλημα Cyta.

Μερικές δεκαετίες πίσω οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν, όμως εκείνη την φορά για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας το 1996.

Διαβάστε παλαιότερο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας:

Μεγάλες στιγμές έζησε το Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας στις 20 Οκτωβρίου του 1996! Ο Ακρίτας μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας στην σεζόν 1996/97 υποδέχθηκε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής το μεγαθήριο της τότε διοργάνωσης, ΑΕΛ Λεμεσού.

Οι κερκίδες του σταδίου ήταν ασφυχτικά γεμάτες από οπαδούς των δύο ομάδων, με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο να είναι εντυπωσιακή.

Στο 55ο λεπτό και ενώ ο αγώνας ήταν στην “κόψη του ξυραφιού” η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Λούκας Σωκράτους με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

Εκεί που όλοι πίστεψαν ότι η ΑΕΛ εύκολα-δύσκολα θα φύγει με το τρίποντο από την Χλώρακα, η ομάδα του Ακρίτα αντέδρασε και με το σουτ του Ντίνου Ανδρέου ισοφάρισε σε 1-1 στο 70ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη επικράτησαν “μάχες” εντός του αγωνιστικού χώρου, με τους ποδοσφαιριστές του Ακρίτα να δίνουν και την “ψυχή” τους κόντρα σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με την ομάδα της Χλώρακας να παίρνει ένα παλικαρίσιο βαθμό!

Η ενδεκάδα του Ακρίτας απαρτιζόταν από τους εξής:

Όρθιοι από αριστερά:Ηρόδοτος Χριστοδούλου, Νικόδημος Νικοδήμου, Χρίστος Νικοδήμου, Ντίνος Κωνσταντίνου, Νώντας Χωραττάς, Δήμος Δημοσθένους.

Καθήμενοι από αριστερά: Ντίνος Ανδρέου, Μαρξ, Βασίλης Νικολάου, Λάκης Μαυρής, Λάκης Μενελάου