Ο Ακρίτας “ξύπνησε” στο β’ ημίχρονο όμως η ΑΕΛ έφυγε με το τρίποντο από την Πάφο (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που ο Ακρίτας Χλώρακας που είχε κάποια πολύ καλά διαστήματα, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Πάφο και το “Στέλιος Κυριακίδης” κερδίζοντας με 3-0. “Κολλημένη” στον βυθό της βαθμολογίας είναι η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία με τέσσερις βαθμούς.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η ομάδα της ΑΕΛ της οποίας οι ποδοσφαιριστές έδειξαν από την αρχή ότι την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα θα τον είχαν αυτοί. Από την άλλη το σύνολο του Νταβίντ Μπαντία έδωσε χώρο στον αντίπαλο με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μισάωρο του ματς κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και τα κατάφεραν εν τέλη στο 31ο λεπτό με το διαγώνιο συρτό σουτ του Τσιμπόλα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι πάικτες του Ακρίτα “ξύπνησαν” και έγιναν πιο απειλητικοί προς την εστία του Μουριέλ με αποκορύφωμα την φάση του 37′. Ο Βαράντα έβγαλε μόνο τον Σέχιτς, όμως ο δεύτερος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Η ομάδα της Χλώρακας μέχρι την λήξη του α’ μέρους έψαξε το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με το 1-0 υπέρ της ΑΕΛ να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, κλείνοντας την ομάδα του Γιανέβσκι στα καρέ της. Ο Ακρίτας θα μπορούσε μάλιστα να φέρει το ματς στα ίσα, όμως και πάλι ο Σέχιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από πλεονεκτική θέση στο 61ο λεπτό.

Στο 67ο λεπτό ο Ακρίτας κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για όφσαϊντ. O Γαβριήλ ήταν ο παίκτης που έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, ωστόσο ήταν εκατοστά πιο μπροστά από τον αμυντικό της ΑΕΛ.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα της Χλώρακας συνέχιζε να πιέζει ωστόσο έδειχνε να δυσκολεύεται στην τελική πάσα και προσπάθεια, γεγονός που της στοίχισε.

Στο 79ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή στιγμή στο β’ μέρος κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα και να “καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Αυτή την φορά σκόρερ χρίστηκε ο Μπεραχίνο ο οποίος με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Περντρέου για να διαμορφώσει το 2-0.

To κερασάκι στην τούρτα στη νίκη της ΑΕΛ έβαλε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ανδρέας Μακρής. Ο ΠΑΦΙΤΗΣ επιθετικός με ένα εκπληκτικό σουτ “κρέμασε” τον Περντρέου για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.