Η ΚΟΕΚ πήρε θέση για την διαμάχη Ν.Ο. Πάφου και Όμιλου Υδατοσφαίρισης Πάφου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης παίρνει θέση για την διαμάχη που υπάρχει εδώ και καιρό ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον Όμιλο Υδατοσφαίρισης Πάφου που έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” από τον Δήμο Πάφου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΟΕΚ:

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτήσεις σχετικά με το αίτημα σωματείου για εγγραφή του ως δόκιμο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, καθώς επίσης και την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αποσχισθέντα Όμιλο Υδατοσφαίρισης Πάφου και τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου. Επειδή οι εν λόγω αναρτήσεις και δημοσιεύματα  ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της παραπληροφόρησης παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα ως έχουν.

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΚ στην τελευταία του συνεδρίαση εξέτασε αίτημα σωματείου στην Πάφο για εγγραφή του ως δόκιμου μέλους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης. Η αίτηση απορρίφθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΚ, καθότι δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΚΟΕΚ.
  2. Η ΚΟΕΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι τα διάφορα δημοσιεύματα που παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την τοποθέτηση ότι η αίτηση απορρίφθηκε μετά από παρέμβαση του Ν.Ο. Πάφου ουδόλως ευσταθεί.
  3. Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης στην Πάφο με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της.
  4. Η ΚΟΕΚ πριν την πανδημία είχε καλέσει σε συναντήσεις τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον αποσχισθέντα από τον ΝΟΠ μη αναγνωρισμένο από τον ΚΟΑ Όμιλο Υδατοσφαίρισης Πάφου, με σκοπό την επανένωση τους κάτω από τον Ναυτικό όμιλο Πάφου. Ενώ οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στα πάντα, δυστυχώς μετά από παρέλευση μερικών εβδομάδων, οι δύο πλευρές ξεκίνησαν να αλληλοκατηγορούνται για αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι στο δημοτικό κολυμβητήριο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι δύο όμιλοι και ενημερώνει πως, εντός των επόμενων ημερών, θα καλέσει τις δύο πλευρές σε καινούργια συνάντηση με σκοπό την επανένωση τους. Η Ομοσπονδία πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην συνύπαρξη των αθλητών, των γονιών και των αθλημάτων της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στο κολυμβητήριο Πάφου. Οι όποιες διαφορές προήλθαν από τις διαφορές των διοικούντων και δεν αποτελούν λόγο για τη διάσπαση του Ν.Ο. Πάφου. Αλλοίμονο αν κάθε φορά που τσακώνονταν οι παράγοντες ενός σωματείου, η Ομοσπονδία να ήταν αναγκασμένη να εγγράψει και ένα καινούργιο σωματείο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές ατζέντες του καθενός.