Ο Ακρίτας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμό από τον ΑΠΟΕΛ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η μεγάλη προσπάθεια του Ακρίτα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν συνοδέυτηκε με βαθμολογικό κέρδος, καθώς η ομάδα της Χλώρακας γνώρισε την ήττα στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με σκορ 2-1.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία επέλεξε να αμυνθεί με σκοπό να χτυπήσει τους “γαλαζοκίτρινους” στην αντεπίθεση χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Από την άλλη η ομάδα της Λευκωσίας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και από μία στημένη φάση στο 27ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από χτύπημα κόρνερ του Σαρφό ο Κρέσπο με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το 1-0 του α’ ημιχρόνου.

Στα “μελανά” σημεία του πρώτου μέρους για τον Ακρίτα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Μπερνάρντι στο γόνατο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να “παλέψουν” το ματς αρχίζοντας δειλά-δειλά να επισκέπτονται την εστία του Χριστοδούλου.

Μάλιστα, στο 53′ ο Ακρίτας λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο η κεφαλιά του Γαβριήλ πέρασε λίγο έξω.

Στο 68′ οι Χλωρακιώτες κέρδισαν πέναλτι με το πείσμα του Σταύρου Γαβριήλ. Ο νεαρός εξτρέμ κυνήγησε μία μπαλιά, πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και στην συνέχεια να ανατραπεί από τον Νταουσβίλι. Ο Άμπραχαμ ευστόχησε από την άσπρη βούλα σημειώνοντας το 1-1.

Η χαρά ωστόσο των γηπεδούχων έμελλε να μην κρατήσει για πολύ, καθώς 8 λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και να πάρει ξανά το προβάδισμα. Αυτή την φορά σκόρερ χρίστηκε ο Γιώργος Εφραίμ, ο οποίος έφυγε μόνος από αριστερά και με σουτ νίκησε τον Πεντρέου διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ακρίτας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στάθηκε άτυχος καθώς το πλασέ του Ραμίρες στο 82′ πέρασε λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως ο Πεντρέρου σταμάτησε δις τον Δώνη. Αρχικά ο Αλβανός τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι και στην συνέχεια σταμάτησε και το πλασέ του Ελλαδίτη.