Βάζει “λουκέτο” ο Δήμος Πάφου στο Δημοτικό κολυμβητήριο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο προσωρινό κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” για τις δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και του Όμιλου Υδατοσφαίρισης Πάφου προχώρησε ο Δήμος Πάφου.

Διαβάστε τον λόγο στην πιο κάτω ανακοίνωση του Δήμου Πάφου:

Προέβησαν χθες σε έντονη διαμαρτυρία, στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, γονείς και παράγοντες του Ομίλου Υδατοσφαίρισης Πάφου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη έγκριση της εγγραφής του Ομίλου από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Η ΚΟΕΚ σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Ομίλου για την συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης κατόπιν ενστάσεως του Ναυτικού Ομίλου Πάφου στερώντας το δικαίωμα σε πέραν των 200 παφιτών αθλητών να συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Η στάση τόσο της ΚΟΕΚ όσο και του Διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Πάφου θυματοποιεί νεαρούς αθλητές.

Η μη έγκριση του Ομίλου είναι συνέπεια των αντιπαραθέσεων και της διασπαστικής πραγματικότητας που επικρατεί μεταξύ των Ομίλων του υγρού στίβου στην πόλη μας, με μήλο της έριδος τις ώρες χρήσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Κύριο μέλημα του Δήμου Πάφου είναι ο τερματισμός του συγκρουσιακού κλίματος το οποίο δημιουργεί ανισότητες,
Ο Δήμος Πάφου επικρίνει τις οποιεσδήποτε απαράδεκτες συμπεριφορές παραγόντων, γονέων και παιδιών που λαμβάνουν χώρα εντός του χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Ο Δήμος θέλοντας να μην είναι συμμέτοχος στα νέα αυτά δεδομένα τα οποία αποβαίνουν εις βάρος του αθλητισμού στην πόλη μας, αποφάσισε το κλείσιμο από σήμερα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήξουν σε συναινετικές λύσεις, σε ένα πνεύμα συνεργασίας.