Ντέρμπι από τα παλιά το Ανόρθωση- Νέα Σαλαμίνα στο 21ο “Ευάγγελος Φλωράκης”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ένα εξαιρετικά δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στην Ανόρθωση Αμμοχώστου και την συμπολίτισσά της Νέα Σαλαμίνα διεξήχθη στην κλειστή Αίθουσα Αφροδίτη στην Πάφο στα πλαίσια του 21ο τουρνουά πετόσφαιρας, Ευάγγελος Φλωράκης που διοργανώνει ο Παφιακός.

Οι δυο ομάδες με στόχο μια θέση στον αυριανό τελικό έπαιξαν εντυπωσιακό βόλει σε μια φάση του πρωταθλήματος που οι “μονομάχοι” μετράνε δυνάμεις. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι- μπρέικ με την Ανόρθωση να επικρατεί με 3-2 σετ.

Η αναμέτρηση είχε ωραία διακύμανση αφού η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 0-1 (ορίστηκε ως γηπεδούχος η Ανόρθωση) με 26-28. Στο 2ο σετ η ομάδα του Πλατρίτη έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 25-17.

Το τρίτο σετ και πάλι ήταν για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε μια συναρπαστική διακύμανση του σκορ επικράτησαν τελικά 28-30.

Ακολούθησε το 2-2 από τους κυανόλευκους με 25-18 και το τάι μπρέικ έληξε με 15-9 με νικήτρια την Ανόρθωση η οποία εξασφάλισε μια θέση στον αυριανό τελικό και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από τον νικητή της αναμέτρησης Παφιακός- ΑΠΟΕΛ.