Πρόκριση με άνετη ΤΡΙΑΡΑ στην Β’ Φάση του Κύπελλου για την Πάφος FC (εικ+βιντ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την πρόκριση στην Β’ Φάση του Κυπέλλου Coca-Cola πήρε νωρίτερα η Πάφος FC, καθώς επικράτησε με το άνετο 3-0 της ΑΕΖ Ζακακίου σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο “Μακάρειο” στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πίεσε από νωρίς για το γκολ, έχοντας τόσο την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο ποσοστό αλλά και τις ευκαιρίες.

Μάλιστα, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα θα μπορούσε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις αλλά κυρίως στις δύο περιπτώσεις που ο Μουσταφά Ναμ σημάδεψε τα δοκάρια του ΑΕΖ. Αρχικά στο 12′ με κεφαλιά και στο 30′ με σουτ.

Τον δρόμο προς τα δίκτυα βρήκαν μετά από πολλές άστοχες προσπάθειες στο 32ο λεπτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι με τον Ντένι Χότκσο να χρίζεται σκόρερ. Ο Μαυροβούνιος μέσος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ζαχαρουδιού σημειώνοντας το 1-0.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα το άγχος από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου έφυγε, με αποτέλεσμα οι “γαλάζιοι” να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί προς την εστία της ΑΕΖ.

Στο 45ο λεπτό η Πάφος κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο γκολ ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο ημίχρονο. Αυτή την φορά σκόρερ χρίστηκε ο Αλ Γκαντιουί, ο οποίος με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Ναμ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το 2-0 ήταν αποτέλεσμα α’ μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο για την Πάφο FC. Συγκεκριμένα τρία λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή στο β’ μέρος, ο Μάριος Δημητρίου που έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα σκόραρε στις πρώτες του επαφές με την μπάλα. Ο Κύπριος μπακ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραμπάτζε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σημειώνοντας το 3-0.

Στο 56ο λεπτό η Πάφος FC κέρδισε πέναλτι. Στην φάση η ομάδα της ΑΕΖ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Ευσταθίου απομάκρυνε αντικανονικά την μπάλα με το χέρι και είδε την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεσάρτ Αμπτουραχίμι, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε από τον Ζαχαρουδιού.

Όσο ο χρόνος κυλούσε η Πάφος άρχισε να ρίχνει ρυθμούς, με τον Χένινγκ Μπεργκ να ολοκληρώνει και τις τις αλλαγές του πολύ νωρίς, δίνοντας έτσι χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Mε την είσοδο των Βαλακάρι, Ζάιρο και Σεμέδο στον αγωνιστικό χώρο η Πάφος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΖ Ζακακίου, χωρίς ωστόσο ουσία.

Στο 84ο λεπτό οι “γαλάζιοι” είχαν και τρίτο δοκάρι. Αυτή την φορά το σουτ του Ζάιρο προέκρουσε στην δοκό του Ζαχαρουδιού.

Το 3-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα να προκρίνεται με άνεση στην Β’ Φάση του Κυπέλλου εκμεταλλευόμενη την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας απέναντι στην ΑΕΖ Ζακακίου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πάφος FC:
Ολαθαμπάλ, Παλάσιος, Κβίντα, Καραμπάτζε, Χότσκο, Κανέ (Βαλακάρι), Αλ Γκαντιουί (Ζαίρο), Ικόκο (Δημητρίου), Αμπτουραχίμι (Ζουνίνιο), Χέσταντ (Σεμέδο), Ναμ.

ΑΕΖ Ζακακίου:
Ζαχαρουδιού, Παστελλής, Κωμοδίκης, Θεοδώρου, Αριστοτέλους, Ελευθερίου, Μπαζούνοβιτς, Ευσταθίου, Φραγκέσκου, Βρίκκης, Ρενάτο.