“Παλικάρι” ο Ακρίτας Χλώρακας! Έφυγε με τον βαθμό από το “Αντώνης Παπαδόπουλος”

Από: Γιώργος Γεωργίου

“Παλικαρίσιο” βαθμό απέσπασε ο Ακρίτας, καθώς παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 80 λεπτά, εντούτοις εξήλθε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος” απέναντι στην Ανόρθωση Αμμοχώστου. Τους τέσσερις βαθμούς έφθασε η ομάδα της Χλώρακας με την σημερινή ισοπαλία!

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι βρήκε η ομάδα του Ακρίτα Χλώρακας. Ο Ροντρίγκο Βαράντα στο 5ο λεπτό βρέθηκε μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή τ0υ Λόρια ωστόσο το πλασέ του έφυγε δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο. Μέσω VAR ο Ζαραβάνια είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα του στον Σαμπό.

Στα λεπτά που ακολούθησαν και παρότι η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές, εντούτοις στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς μάλιστα να απειληθεί ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Στο 31ο λεπτό η Ανόρθωση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με την κεφαλιά του Κορρέα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για όφσαϊντ μέσω VAR.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του α’ μέρους, με τους ποδοσφαιριστές του Ακρίτα να τηρούν το αμυντικό τους πλάνο και να δείχνουν ικανοί να χτυπήσουν στην αντεπίθεση τους γηπεδούχους.

Με το ξεκίμηα του α’ μέρους ο Νταβίντ Μπαντία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ραμίρες αντί του Πική.

Στις πρώτες του επαφές με την μπάλα ο νεαρός Βραζιλιάνος Ραμίρες κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να “παγώσει” το “Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο 21χρονος φορ με πλασέ με το αριστερό πόδι μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ακρίτα Χλώρακας!

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον σκόρερ του Ακρίτα. Αυτή την φορά ο Ραμίρες στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, άθελα του την έστειλε στην εστία του Πεντρέου με κεφαλιά. Έτσι η “Μεγάλη Κυρία” ισοφάρισε σε 1-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και στον αγωνιστικό χώρο επικράτησαν τα νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές του Ακρίτα παρότι αγωνίζονταν περισσότερο από 80 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα, εντούτοις με ΨΥΧΗ και ΠΑΘΟΣ κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-1 και να φύγουν από το “Αντώνης Παπαδόπουλος” με τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Κλέντον Πεντρέου. Ο Αλβανός κίπερ με εκπληκτικές αποκρούσεις κυρίως στο β’ μέρος διατήρησε το 1-1, δίνοντας συνάμα έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.