Τζόρνταν Ικόκο στο AthlitikaPress: “Θα δείτε στην συνέχεια έναν άλλο Ικόκο”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ήρθε στην Πάφο FC το περασμένο Καλοκαίρι για να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στην θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού. Ο λόγος βέβαια για τον 28χρονο Γάλλο Τζόρνταν Ικόκο, ο οποίος μοιράστηκε αποκλειστικά στο “AthlitikaPress” τις πρώτες του σκέψεις και εντυπώσεις από το Κυπριακό πρωτάθλημα και την ζωή στην χώρα μας.

Διαβάστε όσα μας δήλωσε:

-Καλησπέρα Τζόρνταν! Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα της Πάφος FC και το Κυπριακό πρωτάθλημα;

“Είμαστε μία νεαρή και πολύ καλή ομάδα. Βέβαια μπορούμε να βελτιωθούμε και να δείξουμε πολύ καλύτερα πράγματα στο γήπεδο. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα εδώ είναι πολύ όμορφο, δύσκολο και ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομάδες όπως οι Άρης, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και εμείς που έχουν παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη. Γενικώς είναι μία πολύ καλή διοργάνωση που με βοηθά προσωπικά να βελτιωθώ”.

-Γνωρίζω ότι παρότι αγωνίζεσαι στο άκρο της άμυνας, εντούτοις σου αρέσει να ανεβαίνεις συχνά και στην επίθεση. Στις πρώτες αγωνιστικές σε είδαμε να αγωνίζεσαι πιο συντηρητικά και να περιορίζεσαι κυρίως στα αμυντικά σου καθήκοντα. Γιατί συμβαίνει αυτό κατά την άποψη σου;

“Δυστυχώς δεν ήμουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με την ομάδα. Ήρθα αργότερα στην Πάφο FC. Δεν είμαι 100% έτοιμος αγωνιστικά και γι’ αυτό προτιμώ να μην ρισκάρω με κάποιο τραυματισμό γι’ αυτό δεν ανεβαίνω τόσο πολύ στην επίθεση. Όμως ναι είμαι ένα μπακ που αρέσκεται στο να ανεβαίνει. Να είστε σίγουροι ότι στην συνέχεια θα δείτε έναν άλλο και πολύ πιο επιθετικό Ικόκο”.

-Στην ομάδα της Λουντογκόρετς όπου αγωνιζόσουν προηγουμένος είχες συμπαίκτη τον Κύπριο Πίερο Σωτηρίου. Πριν να αποδεχθείς την πρόταση της Πάφου είχες μιλήσει μαζί του για να μάθεις πράγματα για την ομάδα;

“Ναι μίλησα μαζί του και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και πως ότι η διοίκηση εδώ θέλει να ανεβάσει το επίπεδο με καλούς ποδοσφαιριστές. Με προέτρεψε επίσης να έρθω εδώ λέγοντας μου ότι θα είναι μία καλή εμπειρία για εμένα”.

-Οι φίλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Μάλιστα, ζήτησαν ακόμη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρείς ότι είναι κάτι εφικτό κάτι τέτοιο;

“Το ποδόσφαιρο είναι σαν τον τζόγο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όμως μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο και να δώσουμε τα πάντα γι’ αυτό τον σκοπό. Στην προηγούμενη μου ομάδα χρειαστήκαμε πολλά χρόνια για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει καταρχάς να απολαμβάνουμε το παιχνίδι και να κερδίζουμε τα ματς και στην συνέχεια βήμα-βήμα να να ανεβαίνουμε. Δεν είναι σωστό να βλέπουμε πολύ μακριά αλλά πάντα το επόμενο παιχνίδι”.

-Πως είναι η ζωή στην Κύπρο και την Πάφο; Σου αρέσει εδώ;

“Είναι πάρα πολύ καλή. Η οικογένεια μου και εγώ απολαμβάνουμε την ζωή εδώ. Οι ανθρώποι επίσης εδώ είναι πολύ καλοί και φιλικοί. Όπως και ο Πιέρος Σωτηρίου είναι επίσης πολύ καλό παιδί”.

*Να ευχαριστήσουμε τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πάφος FC Πολύβιο Παλιούρα για την σημαντική βοήθεια του ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη