Το ντέρμπι της Πάφου βάφτηκε “γαλάζιο” (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νικήτρια στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι του πρωταθλήματος Cyta αναδείχθηκε η Πάφος FC, η οποία επικράτησε του Ακρίτα Χλώρακας με 4-0 πετυχαίνοντας την δεύτερη της νίκη σε τρία παιχνίδια φθάνοντας τους 7 βαθμούς. Στους τρεις βαθμούς παραμένει η ομάδα του Ακρίτα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ακρίτας ήταν αυτός που είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, με την Πάφο FC να περιμένει τους τυπικά γηπεδούχους στο δικό της μισό. Βέβαια, η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία δεν κατάφερε να γίνει απειλητική προς την εστία του Άντος παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως με τις ενέργειες του απρόβλεπτου Μπεσάρτ.

Από την άλλη η ομάδα της Πάφου παρότι δεν εντυπωσίασε, εντούτοις κατάφερε στις λίγες ευκαιρίες που βρήκε να πετύχει γκολ. Συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό και μετά από περιπέτεια, η μπάλα έφθασε στον αμαρκάριστο Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να πετυχαίνει το 1-0 από κοντά.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ ανέβασε στροφές και θα μπορούσε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη ο Νταβίντ Μπαντία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τζαγουάντ Ελ Τζεμιλί θέλοντας να δώσει “ζωντάνια” στην επιθετική γραμμή της ομάδας του. Από την άλλη ο Χένινγκ Μπεργκ δεν προχώρησε σε καμία διορθωτική κίνηση στην ανάπαυλα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 55ο λεπτό και πάλι για την Πάφο. Ο Ζάιρο με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δεξιό κάθετο δοκάρι του Πεντρέου.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερη καλή ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα μετά από αντεπίθεση από τα αριστερά ο Ζουνίνιο που έκανε προηγουμένως ωραία κούρσα, βρέθηκε μόνος διαγώνια, ωστόσο το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Πεντρέου.

Ότι δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες φορές στο β’ μέρος η ομάδα της Πάφου, το πέτυχε στο 63ο λεπτό με όμορφο τρόπο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των “γαλάζιων” Ζάιρο με ωραία γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό σημειώνοντας το 0-2!

Στο 75ο λεπτό ο Ροντρίγκο Βαράντα που λίγο νωρίτερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τον Ακρίτα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Πάφου και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Δυστυχώς όμως για την ομάδα της Χλώρακας το γκολ ακυρώθηκε για όφσαϊντ.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου οι “γαλάζιοι” βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα για τρίτη φορά στον αγώνα. Αυτή την φορά ο Ντράγκομιρ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σημειώντας το 3-0.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ακρίτας Χλώρακας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο λόγω απευθείας αποβολής του Κόρατς. Ο αμυντικός των γηπεδούχων ανέντρεψε τον Ναμέ που έβγαινε “φάτσα” με τον Πεντρέου.

Την εκτέλεση φάουλ ανέλαβε ο νεοφερμένος Μουσταφά Ναμέ, ο οποίος με σουτ “φωτοβολίδα” έστειλε την μπάλα με δύναμη στα δίκτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 υπέρ της Πάφος FC.