Ο Γιαννάκης Σαμψών αναπολεί το τελευταίο Παφίτικο ντέρμπι- “Ήταν άλλες εποχές…”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Flash back μια δεκαετία και πλέον κάνουμε με αφορμή το επικείμενο Παφίτικο ντέρμπι στο οποίο κάναμε ήδη εκτενή αναφορά σε άλλο άρθρο μας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) .

Ένας από τους συντελεστές της τελευταίας ομάδας που αγωνίστηκε σε εκείνο το Ιστορικό ντέρμπι ήταν ο Γιάννης Σαμψών ο οποίος μίλησε στο AthlitikaPress.com.

Θυμάμαι, ανέφερε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, ότι πριν το παιχνίδι υπήρχε στην πόλη αρκετή συζήτηση γύρω από αυτό. Ήταν μια δύσκολη όπως αποδείχθηκε τελικά χρονιά και για τις δυο ομάδες και θέλαμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε όχι μόνο για λόγους γοήτρου αλλά κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό, αν θυμάμαι καλά πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο αλλά τελικά κανένας μας δεν κατάφερε να σκοράρει. Μάλιστα υπήρχε και ένταση ενώ κάποια στιγμή απειλήθηκε και σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές μετά από ένα σκληρό φάουλ. Θυμάμαι μάλιστα ότι σε εκείνο το παιχνίδι έχασα και δυο ευκαιρίες και μάλιστα είχα και ένα δοκάρι.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι όλο και λιγότεροι στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας κάτι που σίγουρα είναι λυπηρό.

Εύχομαι ανάμεσα στην Πάφο και τον Ακρίτα να διεξαχθεί ένα όμορφο παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και κυρίως να το απολαύσει ο κόσμος ο οποίος θα προσέλθει στο γήπεδο δίχως φανατισμό και διαχωρισμούς, άλλωστε Πάφος και Ακρίτας Χλώρακας είναι δυο φιλικά σωματεία και ο φίλαθλος κόσμος της Επαρχίας φέτος στηρίζει και τις δυο μας ομάδες.

Για χάρη της Ιστορίας να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι αρρχηγός της Πάφου ήταν ο Αλέξανδρος Δημητρίου ενώ στο ρόστερ της τότε η ομάδα με προπονητή τον Σοφόκλη Σοφοκλέους διέθεται τους Κοτένκο, Αντό, Σάντα Μαρία, Καρέιρα, Μάρκες, Τιάγκο, Σιέλη, Κρούιτς, Άσπας, Δημητρίου, Σαμψών, Βασκονσέλος, Ιβανόφ και Σολάρι.

Προπονητής της Πέγειας ήταν ο Γιώργος Πολυβίου.