“Πληγώθηκε” στο 89′ ο Ακρίτας και πρώτη ήττα (Εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με γκολ στο 89ο λεπτό ο Ακρίτας Χλώρακας δέχθηκε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα Cyta καθώς έχασε στο στάδιο “Αμμόχωστος” από την Νέα Σαλαμίνα με σκορ 2-1. Στους 3 βαθμούς και την 6η θέση παραμένει η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Χλώρακας παρουσιάστηκε “φοβισμένη” και χωρίς επιθετικές εμπνεύσεις δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Πεντρέου.

Στο 25ο λεπτό και μετά από λάθος στην άμυνα του Ακρίτα η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σκόρερ χρίστηκε ο Μιγκελίτο ο οποίος με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο “Αμμόχωστος”.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, λίγα λεπτά αργότερα “έχασαν” και τον Χάβι Εράσο. Ο Ισπανός έμπειρος μέσος τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Αραούχο.

Στα λεπτά μέχρι την λήξη του α’ μέρους ο Ακρίτας δεν κατάφερε να γίνεια απειλητικός. Αντιθέτως, η Νέα Σαλαμίνα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη με την είσοδο των Βαράντα και Ραμίρες η ομάδα της Χλώρακας “ξύπνησε” επιθετικά και έκανε σε αρκετές περιπτώσεις αισθητή την παρουσία της στην περιοχή των γηπεδούχων.

Σε μία εξ αυτών ο Ροντρίγκο Βαράντα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό ο Βραζιλιάνος φορ έστειλε με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 “παγώνοντας προσωρινά το στάδιο “Αμμόχωστος”.

Στα λεπτά που έμεναν μέχρι την λήξη τίποτα δεν πήγε καλά για την ομάδα του Νταβίντ Μπαντία. Στο 89ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντιακιτέ ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας.