Φιλική νίκη με δείγμα θετικό για την Πάφο FC (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την νίκη με 1-0 πέτυχε στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» η Πάφος FC επί της Δόξας Κατωκοπιάς στο πρώτο της φιλικό αγώνα επί Κυπριακού εδάφους.

Θετικό ήταν το δείγμα από την ομάδα του Χένιγκ Μπεργκ, καθώς η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ και είχε τον έλεγχο κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Αρκετά ορεξάτοι μπήκαν στον αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, οι οποίοι κατάφεραν αρκετά νωρίς να δημιουργήσουν φάσεις για να σκοράρουν κυρίως από την αριστερή μεριά όπου αγωνίζονταν οι Ζουνίνιο και Τάγκοβιτς.

Οσο κυλούσε ο χρόνος η απόδοση των παικτών της Πάφου έπεφτε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν κενούς χώρους.

Το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν σε γενικές γραμμές δίκαιο, καθώς η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα, μη καταφέρνοντας να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως στο πρώτο 20λεπτο σε κάποιο γκολ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μία φάση όπου οι ΠΑΦΙΤΕΣ «έκρυψαν» την μπάλα, ο Βαλακάρι ήταν ο τελικός αποδέκτης, ο οποίος με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 55ο λεπτό.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι ΠΑΦΙΤΕΣ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως υστέρησαν στο επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου βρήκαν απέναντι τους την πολυπρόσωπη άμυνα της Δόξας.

Στο 70ο λεπτό ο Χένιγκ Μπεργκ πραγματοποίησε τις πρώτες του αλλαγές. Την θέση των Φουρ, Ζοάο Πέδρο και Τάγκοβιτς πήραν οι Μ. Δημητρίου, Χέσταντ και Σεμέδο.

Απ’ εκεί και έπειτα η Πάφος δημιούργησε αρκετές προϋποθέσει για γκολ, ωστόσο οι Ζάιρο και Βαλακάρι ήταν άστοχοι σε τρεις περιπτώσεις.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για τους γηπεδούχοι οι Καραμπάτζε και Αλ Γκαντιουί.

Το 1-0 υπέρ της Πάφου ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Αρχικές ενδεκάδες:

Πάφος FC: Άντος, Κβίντα, Μπάριτς, Ζουνίνιο, Φουρ, Χότσκο, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι, Ζοάο Πέδρο, Ζάιρο.

Δόξα: Σισκόφσκι, Μεσέν,Κέρλα, Καραμανώλης, Στυλιανού, Μέσκα, Τραϊτσέφσκι. Μπέννι, Ασαμόα, Ανανέ, Σαντίκ.