Στη μεγαλύτερη επιτυχία της έως τώρα καριέρας του έφτασε το βράδυ της Παρασκευής, 1η Ιουλίου 2022, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης.
Ο πρωταθλητής μας στη σφυροβολία κατέλαβε τη 2η θέση και κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο, στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, τους οποίους φιλοξενεί η Αλγερία.
Ο Πουρσανίδης, από την πρώτη προσπάθειά του πέρασε στη δεύτερη θέση και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγωνίσματος, έχοντας ως καλύτερη βολή του την 5η, στην οποία έριξε τη σφύρα του στα 73,71μ., που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση και η δεύτερη καλύτερη στην καριέρα του, μετά τα 74,05μ.
Ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου πανηγύρισε αυτήν την τεράστια επιτυχία με συγκίνηση, καθώς την περίμενε καιρό, έπειτα και από δύσκολη περίοδο που πέρασε και πέρσι και φέτος. Ωστόσο, την 1η Ιουλίου 2022 ήρθε η πρώτη δικαίωση.