Κυπελλούχος Κύπρου στα πέναλτι η Ομονοία Λευκωσίας

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νέα Κυπελλούχος ομάδα Κύπρου είναι η αυτή της Ομόνοιας, η οποία κατάφερε να επικρατήσει στην “ψυχοφθόρο” διαδικασίας των πέναλτι με σκορ 5-4 . Τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και στην ημίωρη παράταση επικράτησε το “στείρο” 0-0.

Τα αριθμητικά δεδομένα στον αγώνα άλλαξαν μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Σεχού για μαρκάρισμα.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια των δύο ομάδων καθ’ όλη την διάρκεια του 90λεπτού δεν επιτεύχθηκε κάποιο γκολ με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση.

Εκεί ο Εθνικός Άχνας έψαξε και πίεσε περισσότερο για κάποιο γκολ, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα κατάφεραν με “νύχια και με δόντια” να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους, με αποτέλεσμα ο νέος Κυπελλούχος Κύπρου να αναδειχθεί από την “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Από την άσπρη βούλα πιο ψύχραιμη αποδείχθηκε η ομάδα της Ομονοίας η οποία με σκορ 5-4 επικράτησε του Εθνικού μετά από 14 εκτελέσεις.