Νέο κεφάλαιο στον Ακρίτα Χλώρακας με Λιθουανό επενδυτή!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στο σωματείο του Ακρίτα Χλώρακας, καθώς ο Λιθουανός επιχειρηματίας Liutauras Varanavicius είναι έτοιμος να εμπλακεί στην ομάδα!

Διαβάστε λεπτομέρειες στην ανακοίνωση του Ακρίτα:

🟢 ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

📄Χλώρακα, Κύπρος – Το Σωματείο του Ακρίτα Χλώρακας ανακοινώνει τη σε βάθος χρόνου επένδυση στην ομάδα από τον κύριο Liutauras Varanavicius.

Ο Liutauras Varanavicius είναι ένας πεπειραμένος επιχειρηματίας με στενή σχέση με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Λιθουανίας για 12 έτη βοηθώντας καταλυτικά την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα. Οδήγησε το ποδόσφαιρο στη Λιθουανία σε ανάπτυξη ρεκόρ, ανεβάζοντας το σε ιστορικές θέσεις στις κατατάξεις της UEFA και FIFA και δημιουργώντας πέρα των 400 νέων γηπέδων. Υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της FIFA και ανέλαβε πολλές θέσεις εντός της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Επιτροπής ΜΜΕ, του αναπληρωτή Προέδρου της συμβουλευτικής επιτροπής Marketing και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ως Πρόεδρος Επιτροπών της UEFA, έχει εργαστεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο.Π κ. Γιώργο Κούμα σε διάφορα θέματα. Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής του Heart of Midlothian Football Club και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FK Žalgiris.

Ο Liutauras Varanavicius είναι ένας έμπειρος Ειδικός Επιχειρηματικής Ανάπτυξης με αποδεδειγμένο ιστορικό σημαντικών επιτευγμάτων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Υπήρξε για 12 χρόνια Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες ιδιωτικές τράπεζες στη Λιθουανία. Είναι επίσης ο ιδρυτής της ConnectPay, χτίζοντας την εταιρεία από την αρχή, η οποία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κλάδο, πουλώντας αργότερα τις μετοχές σε ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με τους Forbes Λιθουανίας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους άνδρες της χώρας.

Εκτός από τον ρόλο του ως επενδυτής, ο Liutauras Varanavicius θα αναλάβει τη Διοίκηση της ομάδας, τη σύσταση και τον έλεγχο της λειτουργίας για την ανάπτυξη και την προσαρμογή της στην 1η Κατηγορία.

🗣️ Βασίλης Θεοδώρου: «Η ανάπτυξη της κοινότητας της Χλώρακας και τα σχέδιά μας για την ανάπλαση του γηπέδου έχουν προσελκύσει αρκετούς ενδιαφερόμενους. Ήμασταν σε διαπραγματεύσεις με τον Liutauras για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε διεξοδικά ο ένας τον άλλον. Πιστεύουμε ότι πήραμε τη σωστή απόφαση που θα ωφελήσει το Σωματείο μας ».

🗣️ Liutauras Varanavicius: «Με βάση την εμπειρία μου στον κλάδο, μπορώ να δω ότι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο αναπτύσσεται ραγδαία και ανοίγει πολλές ευκαιρίες. Το Κυπριακό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην 15η θέση της Ευρώπης, έχει μεγάλες δυνατότητες, συν ότι η Κύπρος προσφέρεται για τον υπέροχο καιρό και τις καλές συνθήκες εργασίας. Είμαι εξοικειωμένος με την κατάσταση αφού έχω διατελέσει πρόεδρος της Λιθουανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επομένως παρακολουθούσα το ποδόσφαιρο στη χώρα μου για κάποιο διάστημα και παρακολούθησα αρκετούς αγώνες τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι ένα νέο βήμα για εμένα και την Ακαδημία μου στη Λιθουανία που έχει πάνω από 600 παιδιά. Με τον Ακρίτα θα επικεντρωθώ στην ανάπτυξη και του νεανικού ποδοσφαίρου και στην ομάδα η οποία έχει μια από τις νεότερες ενδεκάδες στην Κύπρο.