“Κόβει τα φτερά” των αθλητών του Ά Λυκείου το Υπ. Παιδείας

Από: admin

Μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα των αθλητικών αθλημάτων των σχολικών διοργανώσεων πήρε το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Το Υπουργείο Παιδείας, αν και δια του εκπροσώπου του λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα μας ότι το Ά Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄θα εκπροσωπήσει κανονικά την Κύπρο στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) τελικά αναδιπλώθηκε και άλλαξε την απόφαση του την τελευταία στιγμή στερώντας στην ουσία τη δυνατότητα στους αθλητές του σχολείου, που είναι και το Αθλητικό Λύκειο της Επαρχίας να ζήσουν μια τέτοια συναρπαστική αθλητική εμπειρία.

Η απόφαση όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στηρίχθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι από τους 12 αθλητές που ήταν στις αποστολές του σχολείου στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο δεν θα μπορέσουν να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι για αντικειμενικούς λόγους. Οι λόγοι αυτοί που στερούν τη δυνατότητα σε κάποιους μαθητές να πάνε στη Βραζιλία έχουν να κάνουν με θέματα εμβολιασμού, ρωσικής υπηκοότητας και εισαγωγικών εξετάσεων.

Πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή η διεύθυνση του σχολείου κατέθεσε σειρά εναλλακτικών προτάσεων για να μπορέσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια αυτή διοργάνωση τις οποίες όμως το Υπουργείο απέρριψε τελεσίδικα και ενημέρωσε το σχολείο ότι θα ακυρώσει την Ανδρική αποστολή η οποία μάλιστα δεν θα αντικατασταθεί καν.

Η τιμωρητική αυτή απόφαση όπως εξελίσσεται αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην αξιοπιστία των εγχώριων διοργανώσεων όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται ενώ δεν αποκλείεται γονείς μαθητών να καταγγείλουν το Υπουργείο και να προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη για δυσμενή μεταχείρηση και διάκριση σε βάρος των παιδιών τους καθώς και για παραβίαση των σχολικών κανονισμών.

Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο σχολείο στις Γυναίκες, το οποίο κατέκτησε το Παγκύπριο πρωτάθλημα, είναι το Grammar School στη Λεμεσό το οποίο θα εκπροσωπήσει κανονικά την Κύπρο στη Βραζιλία.

Για την απόφαση αυτή οι επηρεαζόμενοι έχουν ήδη κινήσει διαδικασίες για να ενημερωθεί ο ΠτΔ καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η ΚΟΠΕ, φορείς από τους οποίους ζητούν να παρέμβουν άμεσα σε μια προσπάθεια να αλλάξει η απόφαση του Υπ. Παιδείας.