Έγραψε ιστορία ο Ακρίτας! Ανέβηκε και μαθηματικά στην Α’ Κατηγορία! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον Ακρίτα Χλώρακας, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά ια πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α’ Κατηγορία με το ισόπαλο 2-2 κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Μπορεί να ξεκίνησε “μουδιασμένα” τον αγώνα ο Ακρίτας Χλώρακας ωστόσο ήταν αυτός που κατάφερε να δημιουργήσει τις πρώτες καλές ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη μάλιστα ήταν διπλή, με τους Τόρες και Μπεσάρτ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα στο 12ο λεπτό.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα της Χλώρακας γινόταν όλο και καλύτερη με αποκορύφωμα την μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε στο 32ο λεπτό ο Δημοσθένους. Ο νεαρός Κύπριος μέσος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με δυνατό σουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα και κόντρα στην ροή του αγώνα η ομάδα της Ένωσης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Κωνσταντίνου με απευθείας βολέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Παρά την ψυχρολουσία η ομάδα του Ζλάτκο Μπάσιτς κατάφερε πριν την ολοκλήρωση του α’ μέρους να φθάσει στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ο Τόρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο πρώτο εικοσάλεπτο επικράτησε το πάθος και η δύναμη, με τον Ακρίτα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Στο 71ο λεπτό έγινε η φάση του αγώνα, ίσως και της χρονιάς. Ο Μπεσάρτ με εκπληκτική ατομική ενέργεια άδειασε όποιο βρήκε μπροστά του και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 2-1. Ο Σκοπιανός εξτρέμ ίσως να πέτυχε το γκολ της χρονιάς στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ακρίτας εύκολα-δύσκολα θα έπαιρνε το τρίποντο, η ομάδα του Παραλιμνίου κατάφερε να φθάσει στην ισοφάρισε με πέναλτι στο 79ο λεπτό, στο οποίο ευστόχησε ο Μπούριτς.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο “κλειδώνουν” και μαθηματικά την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.