Χαρ. Γρηγορίου στο “AP”: “Στόχος μου το UFC..Το κράτος δεν με βοηθάει καθόλου”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στα 30 του χρόνια βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί στην μεγαλύτερη διοργάνωση του ΜΜΑ που είναι το UFC.

Ο λόγος για τον ΠΑΦΙΤΗ μαχητή Χαράλαμπο Γρηγορίου, ο οποίος είναι ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό!

Το “AthlitikaPress” συνομίλησε με τον Χαράλαμπο που με χαρά δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε.

Διαβάστε πιο κάτω όσα μας ανέφερε:

  1. Τι ήταν εκείνο που σε ώθησε να ασχοληθείς με το άθλημα του ΜΜΑ και από που ξεκίνησες;

Εκείνο που με ώθησε στο να ασχοληθώ με το ΜΜΑ ήταν η πολλή ενέργεια που είχα και το ότι ήθελα να μάθω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου εάν τύχαινε κάτι. Ξεκίνησα τις πολεμικές τέχνες στην ηλικία των έξι ετών όπου ασχολήθηκα με το καράτε για οχτώ χρόνια και κατείχα την μαύρη ζώνη. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το Muay Thai και kickboxing και στο τέλος κατέληξα στο ΜΜΑ όπου εκεί βρήκα αυτό που με γεμίζει”.

  1. Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος;

“Ο μεγάλος μου στόχος και ο λόγος που μετακόμισα στην Αμερική είναι το UFC. Το UFC είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο όπου κάθε αθλητής του ΜΜΑ θέλει να αγωνιστεί εκεί”.

  1. Στην προσπάθεια που κάνεις για να φθάσεις στην κορυφή το κράτος σε βοηθάει οικονομικά;

“Σε αυτή την προσπάθεια μου δυστυχώς το κράτος δεν με βοηθάει καθόλου και αυτό με στεναχωρεί πολύ. Δεν μπορώ να μην αναφέρω όμως μία μικρή βοήθεια που μου παρείχε ο Δήμος Πάφου και ο Κύριος Φαίδωνος, εκτός αυτού όμως δεν υπήρξε άλλη βοήθεια. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ασχοληθεί περισσότερο με τους Κύπριους αθλητές, πολλοί από αυτούς τους αθλητές σταματούν γιατί δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από την χώρα τους”.

  1. Γιατί ένα μικρό παιδί να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες;

“Ένα μικρό παιδί ειναι πολυ σημαντικό να ξεκινήσει να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες γιατί αυτό το άθλημα θα του δώσει αυτοπεποίθηση και πειθαρχία και το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπορεί να υπεράσπιστεί τον εαυτό του”.