Ευνοϊκή για την Πάφο η κλήρωση των ημιτελικών Κυπέλλου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Την Ομόνοια με την Ανόρθωση και την ΑΕΚ Λάρνακας με τον Εθνικό Άχνας έβγαλε σήμερα η κληρωτίδα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κύπρου.

Η κλήρωση υπό τις περιστάσεις είναι η ευνοϊκότερη που θα μπορούσε να τύχει για τη συνέχεια και της Πάφου FC με την προοπτική βέβαια να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τα πέντε που δικαιούται φέτος η Κύπρος.

Γιατί όμως είναι ευνοϊκή η κλήρωση και πως επηρεάζει αυτή την τύχη της Πάφου;

Ως γνωστόν στην Ευρώπη φέτος πάνε πέντε ομάδες. Οι δυο πρώτοι του Πρωταθλήματος στα προκριματικά για το Champions League, η κυπελλούχος στο Europa League και ο τρίτος και τέταρτος στο Conference League.

Με βάση τη λογική λοιπόν αν στον τελικό βρεθούν Ανόρθωση και ΑΕΚ τελεσίδικα η 5η θέση οδηγεί στην Ευρώπη. Το σενάριο να περνούσε μια από τις 2 ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη μέσω Πρωταθλήματος, δηλαδή η Ανόρθωση και η ΑΕΚ με την σημερινή κλήρωση έφυγε από τη μέση, άρα αυξήθηκαν οι μαθηματικές πιθανότητες να περάσουν οι δυο ομάδες μαζί στον τελικό.

Αν οι δυο σήμερα έπεφταν η μια πάνω στην άλλη αμέσως η μια θα έμενε εκτός τελικού άρα όπως ήρθαν τα πράγματα σίγουρα είναι ότι καλύτερο για την Πάφο νοουμένου φυσικά ότι η ΑΕΚ περάσει το εμπόδιο του πάντα υπολογίσιμου Εθνικού Άχνας. Αναφορικά με το ζευγάρι Ομόνοια- Ανόρθωση όλα είναι ανοικτά…