Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του Διαιτητή Παναγιώτη Π. Χατζηγεωργίου κατά του HUBOCAN TOMAS ποδοσφαιριστή  της OMONOIAΣ Λευκωσίας που αποβλήθηκε για σοβαρό  ριψοκίνδυνο παίξιμο   στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA B’ Φάσης, Β’ Όμιλος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας /04.04.2022 (4η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή Ανδρέα Μ. Αργυρού κατά του VESELOVSKY ROBERT, ποδοσφαιριστή της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος  στον αγώνα Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαϊου – ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/01.04.2022 (26η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία του Διαιτητή Αιμίλιου Χριστοφή κατά του Χριστάκη Λουκά, Βοηθού Προπονητή της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμειας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο  στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ Ιδαλίου – ΕΝ ΘΟΙ Λακατάμειας/02.04.2022 (24η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΠΑΦΟΥ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) του Χάρη Θεοχάρου, Γενικού Διευθυντή της ΠΑΦΟΥ FC ο οποίος επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας στο 5ο και 83ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα αντίστοιχα κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Α’  Όμιλος ΠΑΦΟΣ FC – ΑΕΚ Λάρνακας/04.04.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) του GONZALEZ, HECTOR AUGUSTO,  Βοηθού Προπονητή της ΑΕΚ Λάρνακας ο οποίος επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον πάγκος της αντίπαλης ομάδας στο 83ο λεπτό του αγώνα (ύβρισε παράγοντα της αντίπαλης ομάδας) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) του HARRAK EL HARRAK OMAR, προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Λάρνακας ο οποίος επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον πάγκος της αντίπαλης ομάδας στο 51ον λεπτό του αγώνα (ύβρισε παράγοντα της αντίπαλης ομάδας) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Α’  Όμιλος ΠΑΦΟΣ FC – ΑΕΚ Λάρνακας/04.04.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου  για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Α’ Όμιλος ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/02.04.2022 (4η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για πυροδότηση και ρίψη από οπαδούς της ομάδας εντός του σταδίου (στον αγωνιστικό χώρο) επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου  10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάσης, Α’ Όμιλος ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/02.04.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για πυροδότηση και ρίψη από οπαδούς της ομάδας εντός του σταδίου (στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα) επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και φωτοβολίδα) πριν την έναρξη και  κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου  10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022. 
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Α’ Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΡΗΣ Λεμεσού/03.04.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Α’ Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΡΗΣ Λεμεσού/03.04.2022 (4η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) του Κώστα Σεραφείμ, Διευθυντή Αθλητικού Τμήματος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τους διαιτητές του αγώνα στον χώρο των αποδυτηρίων μετά την λήξη του α΄ ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα (έντονη λεκτική επίθεση),  κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάσης, Β’ Όμιλος ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/02.04.2022 (4η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου:
(α)για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα που είχαν στόχο τους διαιτητές του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) από οπαδούς της ομάδας στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:Πρόστιμο.
(γ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας προς τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας στο ημίχρονο και προς ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
 στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/01.04.2022 (26η Αγωνιστική) .

*Καταγγελία κατά του Νικόλα Χριστοφή προπονητή του ΟΝΗΣΙΛΛΟΥ Σωτήρας 2014 για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα (διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές γρονθοκόπησε με δύναμη τον πάγκο της ομάδας του και έριξε με δύναμη στο έδαφος πλαστική μπουκάλα), κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΑΧΥΡΩΝΑΣ Λιοπετρίου – ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ Σωτήρας 2014/02.04.2022 (26η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΖ Ζακακίου:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 16 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΑΕΖ Ζακακίου – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίο Νήσου/02.04.2022 (24η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ Μόρφου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς  (5 κάρτες),  κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 ΠΕΓΕΙΑ 2014 – ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου/02.04.2022 (24η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ Μόρφου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς  (5 κάρτες),  κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας–ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου/03.04.2022 (22η Αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Διακοπείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαϊου – ΚΟΥΡΡΗΣ Ερήμης/03.04.2022 (22η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 4-0 υπέρ του ΑΛΣ Ομόνοια 29Μ.

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών /03.04.2022 (22η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Ολυμπιάς Λυμπιών. 

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΚΟΥΡΡΗΣ Ερήμης/30.03.2022 (20η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Κούρη Ερήμης. 

*Διακοπείς Αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων Κ-15 Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΑΧΥΡΩΝΑΣ Λιοπετρίου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας /03.04.2022 (7η Αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 4-0 υπέρ του Εθνικού Άχνας.

*Καταγγελία κατά του Χριστόφορου Τορναρίτη Γενικού Αρχηγού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας αναφορικά με αναρτήσεις και δηλώσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στις 02.04.2022, 03.04.2022 και 04.04.2022 αναφορικά με τον αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας που διεξήχθει στις 02/04/2022 που:
Α.θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.
Β.θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
Γ.είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά του Κώστα Χριστοδούλου, Προέδρου της ΔΟΞΑΣ Κατωκοπιάς αναφορικά με αναρτήσεις και δηλώσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στις 03.04.2022 και 04.04.2022 αναφορικά με τον αγώνα ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΑΕΛ Λεμεσού που διεξήχθη στις 03.04.2022 που:
Α.θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 6 και 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022.
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Ο  αγώνας  Ανώτατης  Κατηγορία  Παίδων  Κ-15  B’ Φάση  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/02.04.2022 (15η Αγωνιστική) για την τύχη του.
ΑπόφασηΟ αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Απόλλωνα. 

*Καταγγελία κατά της ΑΛΚΗΣ Ορόκλινης γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 02.03.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 ΑΧΥΡΩΝΑΣ Λιοπετρίου – ΑΛΚΗ Ορόκλινης/20.02.2022 (21η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 02.03.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – Π. Ο. Ξυλοτύμπου 2006/19.02.2022 (21η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά του Ε Ν Υ ΔΙΓΕΝΗ Ύψωνα γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο  σωματείο στις 02.03.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Κυπέλλου COCA-COLA Γ’ & Επίλεκτης Κατηγορίας Προημιτελικής Φάσης περιόδου 2021/2022 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – Ε Ν Υ ΔΙΓΕΝΗ Ύψωνα /16.02.2022 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στον Nadir Achahbar  ποδοσφαιριστή του σωματείου στις 02.03.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος B’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΓΙΑ Νάπα/19.02.2022 (21η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €100= που επιβλήθηκε στον Χρίστο Νικολάου  ποδοσφαιριστή του σωματείου στις 02.03.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων U19 A’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/19.02.2022 (18η Αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Ο αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων Κ-14 B’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΣΙΛ Λύσης – ΑΕΛ Λεμεσού/03.04.2022 (7η Αγωνιστική) για την τύχη του.
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΑΣΙΛ.