“Πως το στάδιο “Στ. Κυριακίδης” εξασφάλισε έγκριση διεξαγωγής αγώνων;”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με γραπτή δήλωση του ο Βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης καταγράφει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” με το πέρασμα των χρόνων και αναρωτιέται πως το συγκεκριμένο στάδιο έχει πάρει έγκριση από τον ΚΟΑ για να διεξάγονται αγώνες.

Διαβάστε λεπτομέρειες στην γραπτή δήλωση του Βουλευτή Πάφου:

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια συγκλονιστική προσπάθεια από τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας. Παρόλα αυτά ξεχνάει ότι ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ δεν είναι μόνο για την Λεμεσό αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.

Θα ήθελα να θίξω το θέμα του γηπέδου Στέλιος Κυριακίδης όπου αγωνίζεται η Pafos FC και χρησιμοποιείται από το Γυμναστικό Σύλλογο Κόροιβος. Αρχικά το ταρτάν είναι κατεστραμμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ακόμη περιμένουμε την αντικατάσταση του με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται αγώνες κλασικού αθλητισμού και να κινδυνεύουν με τραυματισμό οι αθλητές.

Επιπρόσθετα το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το μοναδικό γήπεδο ομάδας πρώτης κατηγορίας που δεν διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα.Μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων του ο ΚΟΑ είναι και η ευθύνη για έγκριση των αθλητικών χώρων για διεξαγωγή σε αυτούς πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων. Με μια επίσκεψη στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης δημιουργείται εύλογα η απορία εάν έχει γίνει οποιαδήποτε επιθεώρηση του σταδίου και πώς το συγκεκριμένο στάδιο έχει εξασφαλίσει την τελική έγκριση του ΚΟΑ για διεξαγωγή αγώνων.

Συγκεκριμένα στις κερκίδες του γηπέδου υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία έχουν υποστεί διάβρωση. Τα πλείστα σημεία που έχουν διαβρωθεί αφορούν κολόνες στις οποίες το σκυρόδερμα έχει καταστραφεί εντελώς με αποτέλεσμα να είναι ορατά και τα σίδερα εντός των κολώνων.

Το θέμα θα έπρεπε ήδη να έχει απασχολήσει τους υπεύθυνους του ΚΟΑ αφού αφορά άμεσα την ασφάλεια και υγεία του κοινού που επιλέγει να παρακολουθήσει αγώνες στο συγκεκριμένο στάδιο.Θέλω να καλέσω δημόσια τον πρόεδρο του ΚΟΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, να διευθετήσει το συντομότερο μια επίσκεψη στην επαρχία Πάφου και να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς γιατί δεν προχωρούν οι διεργασίες αναβάθμισης του γηπέδου Στέλιος Κυριακίδης, αλλά και να παραδώσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των σημαντικών έργων για την Πάφο.

Χρύσανθος Σαββίδης
Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ