ΠΑΦΙΑΚΟΣ- ΚΥΠΕΛΛΟ: Τα πάντα θα κριθούν στο Θεμιστόκλειο (pics)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Δυνατό παιχνίδι για γερά νεύρα διεξήχθη απόψε στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη ανάμεσα στον Παφιακό και την Ανόρθωση Αμμοχώστου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών πετόσφαιρας Κύπρου.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Αμμοχώστου με 2-3 σετ.

Οι φιλοξενουμενοι αιφνιδίασαν τον Παφιακό και πήραν το πρώτο σετ με 23-25 σε 23 λεπτά.

Στο επόμενο σετ η ομάδα του Ιταλό-Αργεντίνου Χόρχε Κανεστράτσι ανέβασε στροφές και έφερε το ματς στα ίσα ισοφαριζοντας 1-1 σετ σε 25 λεπτά.

Οι εναλλαγές στο σκορ, σε πόντους και σε σετ, συνεχίστηκαν στο ματς με τους Βαρωσιώτες να κερδίζουν το 3ο σετ με 21-25 σε 26 λεπτά.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και 4ο σετ με διαφορετικούς όμως πρωταγωνιστές αφού πλέον Παφιακος με 25-23 σε 27 λεπτά έφερε το ματς στα ίσα και τη διαδικασία στη Ρωσικη ρουλέτα του ταϊ μπρεικ.

Στο 5ο και τελευταίο σετ η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά προηγούμενη με 0-4 αναγκάζοντας την προπονητή του Παφιακου να ζητήσει ταιμ άουτ.

Το γήπεδο έμοιαζε να είναι κατηφορικό για τους φιλοξενουμενους οι οποίοι έφτασαν μέχρι το 0-7 έχοντας εξαιρετική άμυνα.

Ένα χαμένο σέρβις του πασαδόρου της Ανόρθωσης στο 0-7 σήμανε και την αντεπίθεση των γηπεδούχων οι οποίοι πηγαν στην αλλαγη γηπέδων με σκορ 3-8.

Η συνέχεια ήταν αμφίρροπη με τις δύο ομάδες να δίνουν πραγματικές μάχες στο παρκέ για να πάρουν την πολύτιμη νίκη την οποία πήρε τελικά η Ανόρθωση με 12-15 σε 15 λεπτά.

Πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον επαναληπτικό στη Λεμεσό όπου ο Παφιακός θα επιδιώξει με μια καλή εμφάνιση να περάσει στην ημιτελική φάση.