Ματσάρα στο Αφροδίτη που “βάφτηκε” τελικά πράσινη (ΒΙΝΤΕΟ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ντέρμπι από τα παλιά ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες της Κυπριακής πετόσφαιρας διεξήχθη απόψε στο κλειστό γήπεδο Αφροδίτη ανάμεσα στον Παφιακό και την Ομόνοια.

Η Ομόνοια στο πρώτο σετ μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας να “παγώσει” την καυτή έδρα του Παφιακού αφού η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που δημιούργησαν οι Παφίτες φίλαθλοι ήταν από μόνη της αρκετή να σπρωξει στη νίκη τον Παφιακό.

Το πρώτο σετ “βάφτηκε” τελικά πράσινο με τους φιλοξενουμενους να το κερδίζουν με 17-25.

Ο Παφιακός αντέδρασε άμεσα και στο 2ο σετ μπήκε δυναμικά από την αρχή παίρνοντας προβάδισμα με 5-0. Το σετ κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τους “γαλαζιους” να χάνουν μόνο σε ένα σημείο την κυριαρχία στο 15-16 κάτι όμως που τους αφύπνισε και τους έσπρωξε στην επικράτηση με 25-22 στο 2ο σετ.

Το 3ο σετ ήταν της Ομονοίας η οποία επικράτησε με 16-25.

Στο 4ο σετ το παιχνιδι είχε από την αρχη σκαμπανεβάσματα στη διακύμανση του σκορ με τον Παφιακό να παίρνει την πρώτη διάφορα πόντων στο 9-7 και στο 11- 8 αναγκάζοντας τον Σάββα Σάββα να ζητήσει το πρώτου ταιμ άουτ.

Μετά το ταιμ άουτ η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι παίκτες του Χορχε Κανεστράτσι δεν τους το επέτρεψαν με τη διαφορά να πηγαινοερχεται διαρκώς στον ένα και στους δύο πόντους μέχρι το 20-17 όπου ο Παφιακός “άνοιξε το σκορ” σε τρεις πόντους διαφορά και οδηγώντας τον “πρασινο” coach στο 2ο του ταιμ άουτ. Απο εκεί και περα ολα δούλεψαν ιδανικά για τους γηπεδούχους οι οποίοι πήραν το σετ με 25-20.

Ο τελευταίος πόντος του 4ου σετ (25-20)

Στη Ρωσικη ρουλέτα του time brake η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά παίρνοντας προβάδισμα 1-4 έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση το μπλοκ της το οποίο της έδωσε τρεις συνεχόμενους πόντους. Η αλλαγή γηπέδων βρήκε τις δύο ομάδες στο 6-8.

Ο Παφιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία στο 9-11 ζητώντας φίλε από τους παίκτες της Ομονοίας όμως διαιτητής και βοηθός είχαν αντίθετη άποψη.

Το σετ κέρδισε τελικά η Ομονοια με 13-15 κάνοντας το ματς 2-3 και φέρνοντας τη σειρά στο 1-3.

Το επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στο κλειστο Ελευθερία στη Λευκωσία. Πρωταθλήτρια στέφεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες.