Κράτησε το μηδέν στην Εσθονία η Κύπρος μας και παίζει τα ρέστα της για παραμονή στην “Αρένα”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ισόπαλη χωρίς γκολ εξήλθε η Εθνική μας ομάδα στο Ταλίν και στο “Le Coq Arena” κόντρα στην Εσθονία για τους αγώνες μπαράζ του Nations League. Πλέον η παραμονή στην Γ’ Κατηγορία θα ξεκαθαρίσει στον επαναληπτικό αγώνα που είναι ορισμένος να πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα και το “ΑΕΚ Αρένα” την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαρτίου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ λίγες ευκαιρίες για γκολ.

Στην μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή του α’ μέρους, η Κύπρος μας στάθηκε άτυχη, καθώς το φαλτσαριστό σουτ του Φώτη Παπουλή στο 22ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το “στείρο” 0-0.

Στα αρχικά στάδια της επανάληψης η Εθνική μας ήταν αυτή που έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 60ο λεπτό, ωστόσο το σουτ του Κάστανου έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεση τους θέλοντας να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για την παραμονή. Από την μεριά του το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου έδειχνε κουρασμένο, όμως ανασταλτικά είχε τον έλεγχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η Εσθονία κατάφερε να σκοράρει με τον Σάπινεν στο 84ο λεπτό, ωστόσο για καλή μας τύχη ο Εσθονός επιθετικός ήταν για εκατοστά σε αντικανονική θέση με το VAR να παρεμβαίνει και να ακυρώνει το γκολ για όφσαιντ.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβιβαστούν με το άγονο 0-0.