2ος στην Ευρώπη πρώην προπονητής του Παφιακού- Ιστορικός άθλος (pics)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία με την νυν ομάδα του πανηγύρισε χθες ο πρώην προπονητής του Παφιακού στους άνδρες την περίοδο 2018-2019 Τόρε Αλεξάντερσεν.

Ο Νορβηγός που πλεον είναι προπονητής της γυναικείας ομάδας της Στουτγκάρδης στη Γερμανία πανηγύρισε μάλιστα δυο φορές, μια στις εγχώριες Γερμανικές διοργανώσεις και μια στην Ευρώπη.

Μέσα σε 48 μόλις ώρες ο Αλεξάντερσεν πανηγύρισε το κύπελλο γυναικών Γερμανίας και δύο μέρες μετά πηρε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας Cev Cup Final απέναντι στην αήττητη Τουρκικη ομάδα Eczacıbaşı η οποία ήταν και το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αυτη ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Γερμανικής ομάδας που βρέθηκε σε ευρωπαικο τελικό και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Νορβηγό τεχνικό.

Ο τελικός διεξήχθη σε δύο παιχνίδια ένα στις 15 και ένα στις 22 Μαρτιου πρώτα στην Τουρκία και ακολούθως στην Γερμανία. Οι τουρκαλες κέρδισαν και στα δύο ματς με 3-1 σετ με το δεύτερο παιχνίδι να τελειώνει με ένα συγκλονιστικο 24-26 4ο σετ.

Στην τελικη φάση της ίδιας διοργάνωσης αγωνίστηκε και ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ο οποίος αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο με δύο ήττες από την CSM Volei Alba Blaj Ρουμανίας.

Ο Τόρε Αλεξάντερσεν ο οποίος στο σύντομο πέρασμα του από την Κύπρο οδήγησε τον Παφιακο σε ένα τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την Ομόνοια έχεις πολλούς φίλους στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του παιχνιδιού με την Τουρκική ομάδα δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια των αθλητριών του και ενθουδιασμενος που η Στουτγκάρδη φέτος διεκδίκησε έναν ευρωπαϊκό τίτλο ευχαριστωντας παράλληλα όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.