Άνθιμος Οικονομίδης: Ναι μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα- Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας

Από: Μαρίνα Σταύρου

Συνέντευξη στο AthlitikaPress παραχώρησε μετά την νίκη του Παφιακού επί της Νέας Σαλαμίνας το βράδυ της Παρασκευής στο Αφροδίτη ο αρχηγός του Παφιακού Άνθιμος Οικονομίδης.

Ο Άνθιμος φέτος παρουσιάζεται εμφανώς ανεβασμένος και με μαεστρία από τη θέση του πασαδόρου καθοδηγεί την ομάδα μας στο δρόμο για την επιστροφή του Πρωταθλήματος στην Πάφο. Μια προσπάθεια που θα περάσει και πάλι από το Λευκόθεο και την Ομόνοια Λευκωσίας η οποία αν και τα τελευταία χρόνια κυριάρχησε στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών και μονοπωλούσε τους τίτλους φέτος τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί.

Άλλωστε έχοντας ως δεδομένη την πρόσφατη επικράτηση του Παφιακού στη Λευκωσία σε βάρος των τριφυλλοφόρων τα πάντα δείχνουν να είναι ανοικτά. Ας δούμε όμως τι δήλωσε ο Παφίτης αρχηγός αποκλειστικά στο AthlitikaPress.com .

Νίκη απόψε με την Νέα Σαλαμίνα και πλέον ο Παφιακός είναι στον τελικό, πως είδες απόψε το παιχνίδι;

Στόχος μας ήταν να μπούμε στο γήπεδο από την αρχή πολύ δυνατά, να προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο και να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Το προηγούμενο παιχνίδι στη Λεμεσό και η ήττα ήρθε αφού περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα ενώ αξίζει να αναλογιστούμε ότι ήμασταν και δυο εβδομάδες δίχως αγωνιστική δράση ενώ η Σαλαμίνα μπήκε στο γήπεδο με ρυθμό ενώ ταυτόχρονα μεσολάβησε και η αποχώρηση του Κυριάκου Καμπερίδη.

Αυτή την εβδομάδα παρουσιαστήκαμε πιο προετοιμασμένοι ενώ είχαμε και ένα επιπλέον παιχνίδι στα χέρια μας και το αποψινό αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Μήπως ήρθε ο καιρός να φέρετε το πρωτάθλημα στην Πάφο; Ήρθε ίσως ο καιρός να αμφισβητηθεί η πολύ παρουσία που έχει η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, είσαστε έτοιμοι;

Αισθάνομαι ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Το έχουμε δείξει με τη νίκη μέσα στη Λευκωσία. Είμαι πεπεισμένος ότι αν παρουσιαστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούμε και να κερδίσουμε την Ομόνοια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το κλειδί είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί, μετρημένοι, πειθαρχημένοι και τότε θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος πόσο μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια;

Χρειαζόμαστε τον κόσμο, μας έλειψε και για μας είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στο πλάι μας. Υπάρχουν στιγμές που όταν έχουμε τους φιλάθλους της ομάδας μας δίπλα μας είναι λες και κατηφορίζει το γήπεδο. Θα είναι χαρά μας να τους έχουμε στο πλάι μας και είναι τεράστια η βοήθεια που μας προσφέρει. Ελπίζω απόψε να τους δώσαμε χαρά και να τους δώσουμε και άλλες χαρές στα επόμενα παιχνίδια.