Σφυροβολία: Θέση για το Ευρωπαϊκό Κ18 έκλεισε η Άντρη Δημητρίου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Γεννηθείσα μόλις το 2006, έχοντας κλείσει στις αρχές της χρονιάς τα 16 της χρόνια, η Άντρη Δημητρίου έρχεται να προσθέσει άλλη μία υποσχόμενη αθλήτρια στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Μετά τη Βαλεντίνα Σάββα και την Αιμιλία Κολοκοτρώνη, η Άντρη Δημητρίου θα είναι η τρίτη Κύπρια σφυροβόλος που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο (4-7) στα Ιεροσόλυμα. Στο πλαίσιο του Παγκύπριου Χειμερινού Πρωταθλήματος Ρίψεων, που διεξήχθη την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, η Δημητρίου έριξε την τρίκιλη σφύρα της στα 58,93μ., ξεπερνώντας το όριο των 57,50μ. για το Ισραήλ.

«Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη που εξασφάλισα από τον πρώτο αγώνα το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών. Ένιωθα καλά σήμερα και παρά το κρύο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να μπορώ να ονειρεύομαι για μεγαλύτερες βολές στη διάρκεια της χρονιάς. Ξέρω ότι οι επιτυχίες έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά και αυτό θέλω να κάνω με τον προπονητή μου στο επόμενο διάστημα, για να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Άντρη Δημητρίου.

Ο προπονητής της, Πανίκος Χαραλάμπους, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, καθώς άλλη μία αθλήτριά του επιτυγχάνει νωρίς όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών: «Δουλέψαμε αρκετά καλά τελευταία με την Άντρη και είμαι αρκετά ικανοποιημένος που κατάφερε στον πρώτο αγώνα να πετύχει τον πρώτο στόχο της χρονιάς, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό κάτω των 18. Οι προοπτικές τής Άντρης είναι για μεγαλύτερες βολές, αλλά είναι μόλις 16 χρονών και πιστεύω ότι στην πορεία της φετινής χρονιάς ή του χρόνου θα έχει βολές στα 62 με 63 μέτρα».

* Να αναφέρουμε τις προσπάθειες της Άντρης Δημητρίου, στη σφυροβολία κορασίδων, που ήταν: 54,50μ., 52,38μ., 56,94μ., άκυρη, 58,93μ., 55,68μ.

Πηγή: koeas.org.cy