Η Γαλάτεια ξεχωρίζει για πολλούς λόγους (pics)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Από τα καλύτερα παιδιά του χώρου της διαιτησίας είναι η Παφίτισσα διαιτητής Γαλάτεια Κοντάκη η οποία ξεχωρίζει με τις επιδόσεις της στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Γαλάτεια συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών χρόνων που άρχισαν οι αδελφές Καραγιώργη κρατάει ψηλά τη σημαία της διαιτησίας για την Πάφο αλλά πολυ περισσότερο για την περιοχή Χρυσοχούς από την οποία κατάγεται.

Το διαμέρισμα Χρυσοχους εκτός από γυναίκες διαιτητές και επόπτριες έχει να επιδείξει και άνδρες συναδέλφους τους με σημαντική συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ και συγκεκριμένα στις ψηλές κατηγορίες Α και Β ανδρών.

Η Γαλάτεια η οποία σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκίνησε από τα grassroots, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ενώ έδωσε δείγματα γραφής στο αγροτικό και πλέον βαδίζει σταθερά στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ήδη η Γαλάτεια κατέγραψε και τις πρώτες τις συμμετοχές στην Επίλεκτη κατηγορία πράγμα που σημαίνει ότι μπήκε για τα καλά στη λίστα της Επιτροπής διαιτησίας για να αρχίσει σιγά σιγά με δουλειά και σεμνότητα, όπως τη χαρακτηρίζει πάντα, να ανεβαίνει τις βαθμίδες της διαιτησίας.

Η αφοσίωση της στο χώρο αλλά και οι ψηλές βαθμολογίες είναι βέβαιο ότι θα τις επιτρέψουν να έχει μια λαμπρή πορεία στον ομολογουμένως δύσκολο, απαιτητικό και σε γενικές γραμμές ανδροκρατουμενο χώρο της διαιτησίας.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από το τελευταίο Σαββατοκύριακο όπου η Γαλάτεια ήταν βοηθός σε αγώνα του Γυναικείου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξήχθη στα Λατσιά ανάμεσα στην Νέα Σαλαμίνα και τη γηπεδούχο Λευκοθεα που έληξε ισόπαλος 4-4.