Έγραψε ιστορία η ΕΞΑΔΑΤΗ Πάφος FC με το “Χ” απέναντι στον Άρη!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την Πάφο FC, καθώς με το 1-1 κόντρα στον Άρη Λεμεσού “σφράγισε” την συμμετοχή της για πρώτη φορά στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.. Ως 6η μπαίνει στην Β’ Φάση η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με 34 βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Μίλανιτς μπήκαν φανερά αγχωμένοι με τα αβίαστα λάθη να διαδέχεται το ένα το άλλο. Οι “γαλάζιοι” έδειξαν ταυτόχρονα να τα βρίσκουν “σκούρα” στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ο Άρης αμύνθηκε υποδειγματικά.

Στις λίγες φορές που οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με αξιώσεις μπροστά, κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι που υποδείχθηκε μέσω του VAR. Ο αρχηγός της Πάφου Πάντσεον άθελα του απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής και ο Σικόρσκι από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Ρούτκο στο 31ο λεπτό.

Η αντίδραση της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας μετά το γκολ δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί υπέρ του Άρη με 1-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι που είχαν την υποστήριξη τεσσάρων χιλιάδων οπαδών ανέβασαν στροφές και άρχισαν να δημιουργούν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αρχή έκανε ο Τόμετσιακ, του οποίου το διαγώνιο συρτό σουτ κατέληξε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βάνα Άλβες. Στην επόμενη φάση το σουτ του Ταλίς απέκρουσε σε κόρνερ ο Βραζιλιάνος “πορτιέρο” του Άρη.

Το γκολ που έψαχνε απεγνωσμένα η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήρθε τελικά στο 75ο λεπτό. Ο Χαμαντί Αλ Χαντιουί με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, σκορπώντας χαρά στην δυτική κερκίδα του “Στέλιος Κυριακίδης”.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός σκόρερ των γηπεδούχων έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας του Άρη, όμως νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Άλβες.

Στα λεπτά μέχρι την λήξη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το 1-1 να είναι τελικό αποτέλεσμα.