ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΠΑΝΗΣ: Τι λέει για τον φετινό Παφιακό ο αστέρας του Κυπριακού βόλεϊ και της Σαλαμίνας;

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, AthlitikaPress ο άλλοτε αστέρας των κυπριακών γηπέδων πετόσφαιρας Γιάννης Σιαπάνης. Ο παλαίμαχος πετοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας και της Εθνικής Κύπρου που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γήπεδο Αφροδίτη και παρακολούθησε την εξ΄αναβολής αναμέτρηση ανάμεσα στον Παφιακό και τη Νέα Σαλαμίνα μίλησε στο AthlitikaPress για όλους και για όλα.

Σχολίασε πως βλέπει τη φετινή πορεία των δυο ομάδων, μίλησε για τον αρχηγό του Παφιακού Άνθιμο Οικονομίδη τον οποίο βλέπει πολύ φορμαρισμένο αλλά και για το ενδεχόμενο να σπάσει φέτος η κυριαρχία της Ομόνοιας. Δεν δίστασε επίσης να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν τον ίδια αλλά και τα τρια του παιδιά του παίζουν επίσης βόλεϊ, τον Σωτήρη, την Μαρία- Όλγα και την Κωνσταντίνα.

Κύριε Σιαπάνη πως είδατε την αναμέτρηση Παφιακός- Νέα Σαλαμίνα, ένα κλασσικό ντέρμπι του κυπριακπύ βόλεϊ;

Παίχτηκε ένα αρκετά καλό παιχνίδι στο οποίο είδαμε τον Παφιακό να παρουσιάζεται πολύ καλά οργανωμένος και να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Πιστεύω ο Παφιακός θα είναι, αν όχι ο βασικός αντίπαλος της Ομόνοιας στη διεκδίκηση του τίτλου, σίγουρα μια από τις ομάδες που μπορούν να σταθούν απέναντι στους “τριφυλλοφόρους”. Όπως βλέπουμε φέτος η Ομόνοια δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της. Πιστεύω λοιπόν ότι ο Παφιακός, αλλά γιατί όχι και η Σαλαμίνα που έπαιξε αρκετά καλά σε αυτό το παιχνίδι θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές.

Φέτος βλέπουμε επιτέλους ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα κάποια ομάδα, όπως ο Παφιακός ή η Σαλαμίνα, να αμφισβητήσει την πολύχρονη κυριαρχία της Ομόνοιας;

Κοιτάτε, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια ο Παφιακός και η Σαλαμίνα είναι ομάδες οι οποίες μέσα στο γήπεδο έχουν βαριά φανέλα. Όσο αδύνατοι και αν παρουσιάστηκαν ή παρουσιάζονται κατά καιρούς είναι δυο ομάδες που πρέπει να τις υπολογίζει κάποιος. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε εναλλαγή σε ότι αφορά το Πρωτάθλημα.

Που πιστεύετε κρίθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες;

Το παιχνίδι πιστεύω κρίθηκε στο ότι ο Παφιακός είχε πολύ καλό σερβίς, κράτησε την υποδοχή του και με τον Άνθιμο να κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές φέτος πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

Να αλλάξουμε λίγο θέμα. Ο γιος σας ο Σωτήρης Σιαπάνης βαδίζει στα χνάρια σας και από πέρυσι διαπρέπει στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Πως είναι εκεί τα πράγματα και τι θα λέγατε στα νέα παιδιά που θα μας διαβάσουν;

Ο Σωτήρης πέρυσι ήταν η πρώτη του χρονιά, είχε κάποια θέματα προσαρμογής παρόλα αυτά όμως πήγε πάρα πολύ καλά στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ήταν από τους κορυφαίους ακραίους στο πρωτάθλημα. Φέτος δυστυχώς αν και στα φιλικά είχε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά λόγω ενός τραυματισμού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί . Ελπίζουμε σύντομα να είναι πίσω στα γήπεδα και σίγουρα την πορεία που ακολουθεί ο Σωτήρης να την ακολουθήσουν και άλλα νέα παιδιά γιατί αρκετοί αθλητές μας έχουν τις δυνατότητες φτάνει να έχουν όμως και τη θέληση να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα τόσο μακρινό και ανταγωνιστικό όπως είναι το Πανεπιστημιακό της Αμερικής.

Πέραν όμως του Σωτήρη στα παρκέ μεγαλώνουν και τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, η Μαρία- Όλγα και η Κωνσταντίνα. Πόσο έυκολο ή δύσκολο είναι να συνυπάρχουν δυο κορίτσια στο σπίτι τα οποία αγωνίζονται σε διαφορετική ομάδα; Η μεγαλύτερη μάλιστα προχθές απέναντι στην Ανόρθωση συνέβαλε ουσιαστικά στην νίκη ανατροπή της Lemesos Volleyball με 3-2 σετ.

Ναι όπως ξέρετε η Μαρία- Όλγα φέτος επέλεξε να αγωνιστεί σε μια άλλη ομάδα από την παραδοσιακά “οικογενειακή” ομάδα που είναι η Σαλαμίνα, την ομάδα της Λεμεσου Volleyball. Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη, είναι εξαιρετικό το κλίμα εκεί. Επέλεξε μάλιστα να δοκιμάσει τις δυνατότητές της σε μια καινούργια θέση, αυτή της πασαδόρου αντί ακραία που αγωνιζόταν ως τώρα, αν και προχθές ως ακραία αγωνίστηκε και πήγε αρκετά καλά. Η μικρή κόρη παραμένει στα “πάτρια εδάφη” επέλεξε να παραμείνει στην Σαλαμίνα.

Στον Αθλητισμό δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά, πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές και τη θέλησή τους.

Πόσο εύκολο είναι για όλους στο σπίτι να αγωνίζονται σε διαφορετική ομάδα, όντας και στην ηλικία που βρίσκονται η μια στην εφηβεία και η άλλη στην προεφηβεία;

Η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι δύσκολο. Εδώ να μου επιτρέψετε να σας αναφέρω και ένα παράδειγμα. Η Μαρία- Όλγα στην αρχή όταν άλλαξε ομάδα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τη ρώτησα με ποιαν ομάδα αγωνίζονται στην πρώτη αγωνιστική και μου απάντησε την ΑΕΚ. Όταν της είπα ότι είχα την εντύπωση ότι δεν είναι με την ΑΕΚ η ίδια επέμενε αλλά όπως διαπιστώθηκε στην πορεία από συνήθεια κοιτούσε το πρόγραμμα της Νέας Σαλαμίνας αντί της νέας της ομάδας. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα μια ζωή και γω και τα παιδιά μου από τότε που γεννήθηκαν οπότε είναι επόμενο να υπάρχει αυτό το ιδιαίτερο κλίμα και τα περίεργα συναισθήματα.

Είναι αρκετά δύσκολο να έχεις την μια σου κόρη στην μια ομάδα και την άλλη σε άλλη όμως είναι ευχάριστος ο ανταγωνισμός και στον Αθλητισμό πάνω απ’ όλα είναι το fair play και όποια ομάδα παίζει καλύτερα ας κερδίζει.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γκολάρα από τα αποδυτήρια η KORANTINA HOMES!!! ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ του αγώνα με τον Άρη