Ένας Παφιακός… να γουστάρεις (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ο ανανεωμένος Παφιακός κέρδισε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό “Αφροδίτη” το ντέρμπι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα με 3-1 σετ, πήρε το τρίποντο και έμεινε “πιστός” στο κυνήγι της 1ης θέσης, στην οποία βρίσκεται η Ομόνοια.

Στον αγώνα μπήκε καλύτερα η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά πέντε πόντων. Κάπου εκεί όμως “ξύπνησε” η ομάδα του Παφιακού και με συνεχόμενους κερδισμένους πόντους ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ισοφάρισουν σε 17-17, όμως απ’ εκεί και έπειτα η ομάδα της Πάφου είχε “μονόλογο” κερδίζοντας το σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι τα μέσα του, όταν και οι πετοσφαιριστές του Κυριάκου Καμπερίδη σκλήρυναν την άμυνα τους και με συνεχόμενους κερδισμένους πόντους βρέθηκαν μπροστά με 20-16. Στους πόντους μέχρι το τέλος του σετ “έπεφταν” κορμιά, με την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα να επικρατεί δύσκολα με 25-22.

Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα με “οπλο” το σέρβις της δημιουργήσε διαφορά ασφάλειας την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, επικρατώντας με 25-16, μειώνοντας συνάμα 2-1.

Στο τέταρτο και τελευταίο όπως αποδείχτηκε σετ, ο Παφιακος με πατημένο το “πόδι” στο γκάζι απο το ξεκίνημα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Νέα Σαλαμίνα, επικρατώντας με 25-15 και ταυτόχρονα με 3-1 στα σετ.