Ήττα στο ντέρμπι της Β’ Κατηγορίας για τον Ακρίτα Χλώρακας (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Ακρίτας Χλώρακας στο στάδιο “Αμμόχωστος” και δίκαια ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής της Β’ Κατηγορίας με 2-0 από την Νέα Σαλαμίνα. Με την σημερινή ήττα η ομάδα του Ζλάτκο Μπάσιτς υποχώρησε στην 4η θέση έχοντας 40 βαθμούς.

Τα πολλά ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του Ακρίτα στο πρώτο ημίχρονο στοίχισαν στην ομάδα της Χλώρακας, καθώς ένα απ’ αυτά εκμεταλλεύτηκε η Νέα Σαλαμίνα και άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό και μετά από λάθος πάσα του Αλέξεβ, οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 1-0 με τον Κουμουρή να σκοράρει ανενόχλητος με πλασέ.

Στην συνέχεια η ομάδα του Ζλάτκο Μπάσιτς συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο στον αγώνα, καθώς η Νέα Σαλαμίνα με την δυναμική που της έδωσε το γκολ ήταν καλύτερη και έψαξε το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν ήρθε κυρίως λόγω του τερματοφύλακα του Ακρίτα Κλέιτον Πεντρέου. Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, με τους γηπεδούχους να έχουν επιθετικό μονόλογο και τους ποδοσφαιριστές του Ακρίτα να δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα.

Ο Πεντρέου συνέχισε να βάζει “στοπ” στους επιθετικούς της Νέας Σαλαμίνας μέχρι το 76ο λεπτό, όταν και ο Ντανίλο με διαγώνιο συρτό σουτ σημείωσε το 2-0.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη του αγώνα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το 2-0 υπέρ των “ερυθρολεύκων” να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.