Άφησε δύο βαθμούς στο “Μακάρειο” η Πάφος και πάει για τελικό με Άρη (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Υπομονή μέχρι το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Άρη θα πρέπει να κάνει η Πάφος FC για να “κλειδώσει” και μαθηματικά την συμμετοχή της στην πρώτη εξάδα, καθώς δεν κατάφερε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από το “Μακάρειο” στάδιο, μιας και εξήλθε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Δόξα Κατωκοπιάς. Στους 33 βαθμούς έφθασε η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα με την σημερινή ισοπαλία και παραμένει στην 6η θέση.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα πολλά λάθη επικράτησαν στον αγώνα στα πρώτα του στάδια, με την Πάφο να δείχνει πρόβλημα στο δημιουργικό της κομμάτι, καθώς ο Ζάιρο δεν τροφοδοτήτουν όπως θα έπρεπε.

Η Δόξα στην πρώτη της καλή φάση στον αγώνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το σουτ “κεραυνό” του Εμπραλίτζε στο 23ο λεπτό. Το γκολ αυτό ήχησε σαν “ξυπνητήρι” στα αυτιά των ποδοσφαιριστών της Πάφου, καθώς απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα το σύνολο του Ντάρκο Μίλανιτς άρχισε δειλά-δειλά να απειλεί την εστία του Σισκόφσκι.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με την μεγάλη ευκαιρία του Σεμέδο, ο οποίος ανενόχλητος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Στην συνέχεια ο Ζάιρο από πλεονεκτική θέση μετά από κόρνερ αστόχησε. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Ντάρκο Μίλαντις έκαναν πιο επιθετική την Πάφο, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74ο λεπτό με την κεφαλιά του Παλάσιος.

Από το σημείο της ισοφάρισης και έπειτα η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα είχε επιθετικό μονόλογο και κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα να πετύχει και δεύτερο γκολ που ωστόσο ακυρώθηκε για όφσαιντ. Συγκεκριμένα μετά από έξι λεπτά αναμονής, μέσω VAR ήρθε η ακύρωση του τέρματος που πέτυχε ο Ζάιρο. Οι επαναληπτικές προβολές δεν είναι ξεκάθαρες και υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την απόφαση της ακύρωσης.

Στα λεπτά που έμεναν μέχρι την λήξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με μανία να ψάχνουν το γκολ της νίκης, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 1-1