ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μάριος Καρεσίου: “Οικογένεια και μεγάλη Ιδέα ο ΔΙΑΣ Έμπας”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Οι παλαιότεροι που πέρασαν από το βόλεϊ ή είναι λάτρεις του αθλήματος θυμούνται τον Μάριο Καρεσίου δίπλα στον αείμνηστο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς να δίνει μάχες στο φιλέ μέχρι τελικής πτώσης. Ένας νεαρός, παθιασμένος στο γήπεδο σε σημείο πόρωσης. Ως αθλητής έδινε και την τελευταία του ικμάδα στο γήπεδο, πάλευε και έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο κυριολεκτικά κατάκοπος, κάποιες φορές νικητής κάποιες φορές ηττημένος. Άλλωστε πως θα γίνεις σωστός αθλητής αν δεν γευτείς την πίκρα της ήττας;

Αυτές οι εμπειρίες τους “καλούς” καιρούς της πετόσφαιρας ο προπονητής του ΔΙΑ Έμπας τις φέρει ακόμη μαζί του και αυτό είναι πέραν από ευδιάκριτο για όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα παιχνίδι της ομάδας της Έμπας.

Ο Μάριος είναι μια ζωή έτσι, παθιασμένος και αρνείται να χάσει, λένε παλιοί συμπαίκτες του ή και βετεράνοι σήμερα του αθλήματος σε όποιο γήπεδο και αν ταξιδέψουν οι “κόκκινες” της Έμπας για να αγωνιστούν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα γυναικών βλέποντας τον coach της Έμπας. Ο ίδιος μίλησε στο AthlitikaPress και απάντησε σε όλα όσα αφορούν τη δική του πορεία αλλά και την παρουσία σήμερα της ομάδας της Έμπας η οποία διακρίνεται στα πρωταθλήματα Κ14 και Κ16 Γυναικών αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις;

Πως είναι τα πράγματα στον ΔΙΑ Μάριε;

Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα η οποία έχει ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. Οι αθλήτριές μας, αν και μικρές, δουλεύουν πολύ σωστά στο γήπεδο και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε αντιμετωπίζοντας ως επι το πλείστο ομάδες που είναι ηλικιακά πολύ μεγαλύτερές μας αν σκεφτείτε ότι στις κατηγορίες Νεάνιδων μετέχουμε κανονικά στο πρωτάθλημα έχοντας μόλις 3 νεάνιδες ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι από τρία μέχρι και έξι χρόνια μικρότερες από τις αντιπάλους τους. Το ίδιο και στις Κορασίδες που σε σύνολο 14 αθλητριών έχουμε μόνο μια αθλήτρια που βρίσκεται στο ηλικιακό όριο ενώ οι υπόλοιπες 13 είναι μικρότερες ένα και δυο χρόνια. Εκεί που η ομάδα μας είναι πλήρης είναι στην κατηγορία Παγκορασίδων που έχουμε 12 από τις 14 αθλήτριες στην κανονική τους ηλικία δηλαδή είναι γεννηθείσες το 2007.

Αναφορικά με τα Διοικητικά, εκπέμπει μια Υγεία προς τα έξω ο ΔΙΑΣ κάτι που και με τις συνθήκες που ζούμε δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα

Κάνουμε όλοι, ο καθένας στον τομέα του ότι περνάει από το χέρι μας και ότι έχουμε αναλάβει. Κανένας δεν μπαίνει και δεν μπλέκεται στις δουλείες του άλλου και αυτό που υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, διακριτές γραμμές και ευθύνες μας βοηθάει να είμαστε ομοιογενείς. Στο σωματείο είμαστε πραγματικά σαν μια οικογένεια. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια από το μηδέν και σιγά σιγα το εγχείρημα μεγαλώνει και δυναμώνει και ενισχύεται από αγνούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους που μοναδικό γνώμονα έχουν την αγάπη για το άθλημα και τα παιδιά τους. Ως υπεύθυνος του τμήματος προπονητών νιώθω πολύ τυχερός που είμαι σε μια τόσο σωστή ομάδα και ορθώς αναφέρατε ότι υπάρχει υγεία.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της προσπάθειάς σας ως προπονητική ομάδα από το Διοικητικό Συμβούλιο;

Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ομάδα δυο προπονητές, εγώ και η Ασπασία Χατζηχριστοδούλου. Είναι προς πίστην του ΔΣ του σωματείου ότι έχουμε ζητήσει μας το προσέφεραν. Τόσο σε μας όσο και στις αθλήτριές μας από κάθε άποψης, τεχνικό εξοπλισμό, μπάλες, όργανα γυμναστικής, διευκολύνσεις, στολές τα πάντα.

Μπορούν οι ομάδες του ΔΙΑ να διακριθούν φέτος στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΕ;

Αν παίξουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες σίγουρα θα διακριθούμε. Ήδη οι δυο μας ομάδες διεκδικούν θέση στην τελική τετράδα τόσο στο πρωτάθλημα Κ14 όσο και στο πρωτάθλημα Κ16 και αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι και οι δυο πρώτες στους ομίλους που μετέχουν.

Ποιο είναι το όραμα στον ΔΙΑ για φέτος αλλά και μελλοντικά;

Δεν θα πούμε μεγάλα λόγια αλλά θα συνεχίσουμε με προσήλωση στον στόχο μας. Σκληρή δουλειά και τίποτα άλλο. Τα αποτελέσματα θα έρθουν μέσα από σκληρή προπόνηση και όσων αφορά τους στόχους ας βλέπουμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα και δουλειά, τίποτα λιγότερο.

Όπως πληροφορούμαστε, το γράψατε και στην ανακοίνωσή σας μετά την Γενική Συνέλευση ετοιμάζεται και άλλες εκπλήξεις. Τι να περιμένουμε ακριβώς;

Δεν σας το κρύβω ότι υπάρχει ενθουσιασμός για μια σειρά από θέματα στο σωματείο. Από διοργανώσεις που θέλουμε να οργανώσουμε, ταξίδια που έχουμε στα πλάνα, συμμετοχές σε τουρνουά και πολλά άλλα. Ακόμη υπάρχουν και ειλημμένες αποφάσεις και για παράλληλες ενέργειες , μέχρι και εξωγηπεδικές, αφού όπως αποδείξει μέχρι τώρα στην σύντομη δράση μας είμαστε ένα σωματείο που δίνει μεγάλη έμφαση και στον Πολιτισμό και στις κοινωνικές παρεμβάσεις. Αυτά μπορώ να πω προς το παρόν γιατί δεν είμαστε ακόμη εξουσιοδοτημένοι να πούμε περισσότερα ως σωματείο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τον ΔΙΑ Έμπας πρέπει να περιμένετε πολλά και ωραία πράγματα.

Να τολμήσουμε να ρωτήσουμε και για τον Ντράγκαν Μιλόσεβιτς να μας κάνετε ένα σχόλιο.

Ο Ντράγκαν για όλους μας και πολύ περισσότερο για μένα ήταν κάτι σαν μέντορας, κάτι σαν πνευματικός πατέρας στο βόλει. Είναι ο άνθρωπος που ως Τεχνικός Διευθυντής πίστεψε από την αρχή σε αυτό το όραμα, στάθηκε δίπλα μας στα πρώτα μας βήματα, μας καθοδήγησε, μας συμβούλεψε και μας έδειξε τον δρόμο. Αν και έφυγε τόσο νωρίς εμείς δεν θα αφήσουμε ποτέ να σβήσει η μνήμη του και θα τον δικαιώσουμε. Ήταν και για μένα ένας μεγάλος δάσκαλος ο κ. Ντράγκαν αλλά και για τις αθλήτριές μας οι οποίες τον έζησαν αλλά δεν πρόλαβαν να τον χαρούν και να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τις γνώσεις του.

Ως σωματείο ήδη προγραμματίσαμε την πρώτη μας αιμοδοσία στην μνήμη του ενώ έχουμε στα σκαριά να κάνουμε και ένα τουρνουά στην μνήμη του σε συνεννόηση πάντα με την οικογένειά του. Η αιμοδοσία μας θα καταστεί θεσμός και στόχος είναι μέσα από αυτή να μείνει πάντα ο Ντράγκαν στη μνήμη μας αλλά και να προσφέρουμε στην κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας.

Το τουρνουά το οποίο θα διοργανώσουμε με την οικογένεια είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα και στα μικρά παιδιά, έναν πραγματικό φίλο, πατέρα και αδελφό για όλους όσους είχαμε την τύχη να σφίξουμε έστω και μια φορά το χέρι του και να νιώσουμε τη δοτικότητα του.

Τέλος να ρωτήσουμε αν προγραμματίζετε και τη δημιουργία ακαδημίας αγοριών;

Όπως σας είπα αυτή τη στιγμή όσα μπορούμε να πούμε τα λέμε ανοικτά και δημόσια! Να σας αναφέρω απλώς ότι ήδη έχουμε κάποια αγοράκια στις κατηγορίες μίνι όμως δεν είναι μυστικό ότι είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας είναι και η έναρξη ακαδημίας για αγόρια. Ο ΔΙΑΣ δημιουργήθηκε για να μεγαλώσει και θα μεγαλώσει.

Άλλωστε αυτή η όμορφη οικογένεια που τον απαρτίζει, που είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, τον οδηγούν καθημερινά με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνει όσο πιο μεγάλος γίνεται! Από μια απλή περιήγηση σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του σωματείου μας θα διαπιστώσετε ότι απολαμβάνουμε και χαιρόμαστε όλο αυτό που είναι ο ΔΙΑΣ και αυτό δεν μπορεί να μείνει κρυφό.

Η τελευταία σας απάντηση μας δημιούργησε ακόμη μια ερώτηση! Βλέπουμε ότι έχετε και φιλάθλους, συνθήματα, πάτε στο γήπεδο με πανό και τύμπανα όπως γινόταν στις κερκίδες παλιά. Πως προέκυψε όλο αυτό;

Οι φίλοι της ομάδας είναι όλοι αυτοί τους οποίους περιέγραψα πιο πάνω. Μια οικογένεια, μια μεγάλη οικογένεια. Στο γήπεδο, στα εντός έδρας μας παιχνίδια έρχονται από μικρά παιδιά ήρθαν να δουν τα αδελφάκια τους μέχρι και παπούδες και γιαγιάδες που πανηγυρίζουν τους πόντους των παιδιών και εγγονιών τους. Το σωματείο έχει ιδέες, όρεξη και σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα πάθετε πλάκα αν βρεθείτε στην έδρα μας σε έναν από τους εναπομείναντες αγώνες μας.

Είμαστε οργανωμένοι από το Αλφα μέχρι το Ωμέγα και για να κλείσω απλά να αναφέρω ένα απλό παράδειγμα που είναι η στολή μας, την οποία μας σχεδίασε αποκλειστικά για το σωματείο η βραβευμένη σκιτσογράφος Παναγιώτα Μιχαήλ, έχει διακριτικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε όπου πάμε να αγωνιστούμε και φυσικά τυπώνεται σε συγκεκριμένο εργοστάσιο μόνο για μας κατ’ αποκλειστικότητα. Τα καλύτερα έρχονται…