Τι μπορεί να σημαίνουν για την Πάφο FC οι πολλές απώλειες βαθμών στο πάνω γκρουπ;

Από: Μαρίνα Σταύρου

Αρκετοί βαθμοί χάθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές (19η, 20η, 21η) η οποία συνεχίστηκε και απόψε με την αναμέτρηση ΠΑΕΕΚ- Απόλλων στο Μακάρειο στάδιο.

Εκτός από τους πρωτοπόρους της Λεμεσού που απώλεσαν δυο βαθμούς στη Λευκωσία στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής βαθμούς απώλεσε και η ΑΕΚ που ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ αλλά και ο Άρης που έχασε από την Ανόρθωση την προηγούμενη αγωνιστική καθώς και η ΑΕΚ με την ισοπαλία της με τον Ολυμπιακό.

Αν αναλογιστούμε επίσης ότι στα εναπομείναντα 1-2 παιχνίδια υπάρχουν αναμετρήσεις μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων αλλά με αντίπαλο την 7η αυτή τη στιγμή Ομόνοια η οποία ακολουθεί και είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος αναμένεται να χαθούν και άλλοι βαθμοί εκ των πραγμάτων.

Τα παιχνίδια που υπολείπονται σε σχέση με την πρώτη 6αδα και την Ομόνοια είναι τα εξής: ΑΠΟΕΛ- Ανόρθωση, Απόλλωνας- Ανόρθωση, Ομόνοια- ΑΠΟΕΛ, Πάφος- Άρης και Άρης- Ομόνοια.

Στα παιχνίδια αυτά και δεδομένων των βαθμολογικών διαφορών ανάμεσα στις πρώτες ομάδες, ειδικά από τον Απόλλωνα και κάτω, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι πλέον τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Οι μικρές διαφορές με τις οποίες οι 6 θα πάνε στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές της τελικής φάσης αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και άνετα η ομάδα η οποία θα τερματίσει 4, 5 ή 6 με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων δεν αποκλείεται να βρεθεί μέχρι και 3η ή γιατί όχι και 2η.

Σε όλο αυτό δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι κάποιες από τις ομάδες του πάνω γκρουπ θα έχουν να αντιμετωπίσουν και παιχνίδια κυπέλλου οπότε και η κούραση θα είναι περισσότερη και η διαχείρηση του έμψυχου υλικού πρέπει να γίνει καλύτερα.

Από τα πιο πάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η ομάδα της Πάφου μπαίνει στην τελική φάση, αφού κάνει πρώτα το καθήκον της με τη Δόξα και τον Άρη με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά. Ακόμη και αυτό της εξασφάλισης της δεύτερης θέσης που θα οδηγήσει στα προκριματικά του Champions League. Βέβαια μέχρι τότε ας είμαστε προσγειωμένοι και ας έχουμε τα πόδια μας προσγειωμένα στη γη!!!