Θέλουν να μετατρέψουν σε “στολίδι” το Γήπεδο του Ακρίτα οι Ρώσοι της Πάφος FC!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Έντονα έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες φήμες ότι οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της Πάφος FC θέλουν να επενδύσουν άμεσα χρήματα για να μετακομίσει η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα από το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” σε ένα πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Το AthlitikaPress έψαξε το θέμα αυτό και έχει το ρεπορτάζ!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ δείχνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν άμεσα χρηματικό ποσό αρκετών εκατομμυρίων, ούτως ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στην ανακαίνιση του Κοινοτικού Σταδίου Χλώρακας.

Συγκεκριμένα οι Ρώσοι επενδυτές ήρθαν σε επαφή με το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας στο οποίο ανήκει το γήπεδο του Ακρίτα και υπάρχει θετική πρόθεση και από τις δύο μεριές για να προχωρήσει το θέμα, ωστόσο ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Μάλιστα, όπως μας λέχθηκε συγκεκριμένα, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας αναμένουν την τελική πρόταση των επενδυτών, ούτως ώστε να την μελετήσουν και να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2022 που αναμένεται να ψηφιστεί στο προσεχές διάστημα, ποσό 1,5 εκατομμυρίου για ανακαίνιση του σταδίου. Εάν και εφόσον υπαρξει συμφωνία με τους Ρώσους επενδυτές, τότε αυτοί θα επενδύσουν το δικά τους χρήματα συν το 1,5 εκατομμύριο του Κ.Σ. Χλώρακας για ανακαίνιση του γηπέδου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ήδη στην Πάφο ήρθαν ξένοι αρχιτέκτονες μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας που δραστηριοποιούνται σε αθλητικά γήπεδα, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τους αρχιτέκτονες που όρισε το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας για την ανακαίνιση του σταδίου. Στόχος τους ήταν να δουν ποια είναι τα περιθώρια συνεργασίας τους σε περίπτωση που το “deal” ανάμεσα στους Ρώσους επενδυτές και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας κλείσει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι Λομάκιν και Ντουμπόβ θέλουν το γήπεδο της Χλώρακας να μετατραπεί σε ένα μικρό στολίδι, το οποίο θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να φιλοξενήσει αγώνες της Πάφος FC και του Ακρίτα τόσο στα Κυπριακά πρωταθλήματα, όσο και στα προκριματικά Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.