Αυτό είναι το πιο κρίσιμο 25λεπτο για την Πάφο FC

Από: Μαρίνα Σταύρου

Τα στατιστικά και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση της Πάφου τα πράγματα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος που μελετάει τους αριθμούς, τους χρόνους αλλά και τα λεπτά που βάζει ή δέχεται γκολ η Παφιακή ομάδα θα διαπιστώσει ότι το πιο κρίσιμο 25λεπτο είναι από το 15-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Πάφος πέτυχε τα περισσότερα της γκολ στα παιχνίδια που κέρδισε αλλά δέχθηκε και σημαντικά γκολ που της στοίχισαν ή θα μπορούσαν να της στοιχίσουν βαθμούς.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του πιο πάνω είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα όπου η Πάφος ως φιλοξενούμενη πέτυχε τρια γκολ από στο 16΄, το 36΄ και το 38΄του αγώνα κερδίζοντας τελικά με 1-3 την μέχρι τότε πρωτοπόρο ΑΕΚ στην έδρα της.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το παιχνίδι με το πρώτο παιχνίδι με τον Εθνικό εντός έδρας όπου στο 3-0 τα δυο γκολ επιτεύχθηκαν στο 33′ και 38′ αλλά και το χθεσινό παιχνίδι πάλι με τον Εθνικόσ το Δασάκι που το νικητήριο γκολ του Πάνιτς μπήκε στο 32ο λεπτό.

Δυο γκολ μπήκαν και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τους φιλοξενούμενους της Πάφου να ανοίγουν το σκορ στο 17 με τον Κοβάσεβιτς και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 32 με τον Στέφανο Χαραλάμπους.

Γκολ στο 17 η Πάφος πέτυχε και στην ισοφάριση της Ανόρθωσης στο Στέλιος Κυριακίδης με πέναλτι του Βαλακάρι στο 17 καθώς και στο 1-1 με την Ομόνοια πάλι με τον Φινλανδό στο 19ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης ο οποίος σκόραρε και δυο γκολ απέναντι στην ΠΑΕΕΚ πέτυχε το πρώτο του στο 40ο λεπτό ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα μπήκε και το γκολ στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια με σκόρερ να χρίζεται ο Σεμέδο στο 16ο λεπτό.

Εξαίρεση πάντως αποτέλεσε το παιχνίδι της πρεμιέρας με το ΑΠΟΕΛ που αν και τα γκολ έπεσαν βροχή η Πάφος σκόραρε στην αρχή του ημιχρόνου, στο τέλος του πρώτου, στην αρχή του δεύτερου και στο 62 με τους Σεμέδο και Βαλακάρι να βάζουν από δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα.