Πήρε το ντέρμπι ο Ακρίτας Χλώρακας, ανέβηκε κορυφή και βλέπει ΑΝΟΔΟ(εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής της Β’ Κατηγορίας αναδείχθηκε ο Ακρίτας Χλώρακας, ο οποίος επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής της Αλκής με 2-0, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”. Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε η ομάδα της Πάφου με 40 βαθμούς!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα, ωστόσο δεν έλειψαν τα πολλά λάθη.

Από την πλευρά του ο Ακρίτας κατάφερε να δημιουργήσει δύο καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά απείλησε στο 20ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Μπεσάρτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Αλκής. Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία του α’ μέρους ήταν αυτή του 31ο λεπτού, όταν ο Ντραμέ αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων. Το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Τεράστια ευκαιρία με το “καλημέρα” του β’ μέρους απώλεσε η ομάδα της Χλώρακας, με τον Σέχιτς σε αντεπίθεση να περνάει και τον τερματοφύλακα της Αλκής, όμως β αμυντικός της “Αθάνατης” σταμάτησε το πλασέ του παίκτη του Ακρίτα πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, ο κεντρικός αμυντικός του Ακρίτα Καραμόκο Ντραμέ, το πέτυχε στο β΄μέρος. Συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό ο υψηλόσωμος αμυντικός της ομάδας της Χλώρακας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με καρφωτή κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν και δεύτερο γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο 78ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ του Ακρίτα Μάριο Γέλαβιτς έφυγε μόνος από την δεξιά μεριά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ταουντούλ για το 2-0.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ακρίτα να παίρνει με το υπέρ του 2-0 ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που τον ανεβάζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς,