“Στραβοπάτημα” για τον Ακρίτα Χλώρακας στη Λάρνακα

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επιστρέφει ο Ακρίτας από την Λάρνακα, καθώς εξήλθε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο στάδιο ΓΣΖ κόντρα στον ΑΣΙΛ Λύσης, σε παιχνίδι που αφορούσε την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Η ομάδα της Χλώρακας είχε κάποια καλά διαστήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο που ήταν το γκολ. Σκορ ημιχρόνου το “άγονο” 0-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν για να πάρουν το προβάδισμα, δημιουργώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν έρθει τελικώς το γκολ στο 64ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Μαρτσέλο Τόρρες βρήκε για δεύτερο σερί παιχνίδι δίκτυα με κεφαλιά.

Δυστυχώς για την ομάδα του Ζλάτκο Μπάσιτς, το προβάδισμα που πήρε στο 64ο λεπτό κράτησε για μόλις 12 λεπτά, καθώς ο ΑΣΙΛ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Αντώνη Ράνου.

Από το σημείο της ισοφάρισης και έπειτα ο Ακρίτας έβαλε πίεση σε όλο το γήπεδο, κάτι που είχε ως συνέπεια τα συχνά και επαναλαμβανόμενα λάθη των παικτών του ΑΣΙΛ. Μάλιστα, η ομάδα της Χλώρακας θα μπορούσε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις και να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα, όμως οι ποδοσφαιριστές του ήταν άτυχοι και άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Με τον σημερινό βαθμό ο Ακρίτας έφθασε τους 33 στο πρωτάθλημα και παραμένει εντός της ζώνης της ανόδου.