Στην Αγιά Σοφιά η Εθνική μας- Επικεφαλής ο Γιώργος Κουννας

Από: Μαρίνα Σταύρου

Η υπερπροσπάθεια των Κύπριων διεθνών στην αρένα «Haldun Alagaş» της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν αρκετή για την Εθνική Κύπρου στο Χάντμπολ η οποία ηττήθηκε 35-28 (ημίχρονο 17-14) από την Τουρκία, στον πρώτο αγώνα για την προ – προκριματική φάση του EURO 2024. Η ρεβάνς θα γίνει το Σάββατο (22/1 – 20:00, Cablenet Sports 3) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Η Εθνική καλείται να επιτύχει ένα μικρό θαύμα ώστε να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό των προκριματικών και τουλάχιστον την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί των Τούρκων, αφού η ήττα της Τετάρτης ήταν η όγδοη σε ισάριθμες αναμετρήσεις από το 1995 σε επίπεδο ανδρών.

Οι θεατές που επιθυμούν να παρευρεθούν στο γήπεδο καλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο 22 449814-5 ώστε να εξασφαλίσουν πρόσκληση δωρεάν, καθώς δεν θα διατεθούν εισιτήρια προς πώληση.

Λύγισαν στο τέλος

Οι διεθνείς του Απόστολου Μιχαήλ κατέθεσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους στο γήπεδο, μπροστά σε περίπου χίλιους Τούρκους που έσπρωξαν την ομάδα τους προς τη νίκη. Το ημίχρονο έκλεισε στο 17-14 για τους γηπεδούχους ενώ η Εθνική μας διατηρήθηκε στο -3 έως τα μέσα του β’ ημιχρόνου (25-22).

Στη συνέχεια, η κούραση λόγω της ελλιπούς (εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων κορωνοϊού) προετοιμασίας και της απουσίας αγώνων – η παρουσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ακυρώθηκε λόγω COVID-19 –, αλλά και το περιορισμένο rotation εξαιτίας των απουσιών, άφησαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χωρίς δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ανοίξουν τη διαφορά.

Μετά τα πρώτα μη παραγωγικά λεπτά – το πρώτο γκολ μπήκε στο 5ο λεπτό – οι Τούρκοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 7-1 αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς μας «μάζεψαν» το σκορ στα τρία γκολ διαφορά. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Εθνική μείωσε 17-15 που ήταν και η χαμηλότερη τιμή του σκορ μετά το 1-1. Η κυπριακή ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως στο transition αφού ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των Τούρκων.

Συγκλονιστικός ο Χρ. Αργυρού

Οι διεθνείς έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και πίστεψαν στη νίκη απόρροια και των ευρωπαϊκών διακρίσεων σε συλλογικό επίπεδο. Ο Χρίστος Αργυρού ήταν συγκλονιστικός και σε ορισμένες στιγμές θαρρείς και έπαιζε μόνος του όλη την τουρκική ομάδα. Σταμάτησε στα11 γκολ και ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα δείχνοντας ότι αυτή την περίοδο θεωρείται δικαίως ο κορυφαίος Κύπριος χειροσφαιριστής. Ο Λούκας Παρασκευά είχε έξι γκολ.

Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Απόστολου Μιχαήλ στον πάγκο της Εθνικής. Ο Μιχαήλ ήταν ο αρχηγός της Εθνικής στις διπλές αναμετρήσεις με τους Τούρκους το 1995. Ντεμπούτο ως βοηθός και προπονητής τερματοφυλάκων έκανε ο Δημήτρης Ταρτίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ταξίδεψε μόλις με 15 αθλητές στην Κωνσταντινούπολη – εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες – καθώς πέντε παίκτες έμειναν εκτός αφού ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και ο αρχηγός Ιούλιος Αργυρού.

Κύπρος (Απόστολος Μιχαήλ): Χρ. Αργυρού 11, Λ. Παρασκευά 6, Δ. Νικηφόρου 4, Α. Κωνσταντίνου 3, Σ. Προύντζος 2, Αγγ. Λεωνίδου 2, Γ. Κρητικός, Χρ. Γεωργίου, Αν. Ιωάννου, Γ. Στυλιανού, Κ. Ιωάννου, Α. Ιωάννου, Μ. Μηνά (τ), Π. Ρούσσος (τ), Αντ. Παπαγιάννης (τ)

– Όπως το παιχνίδι της Τετάρτης (19/1), έτσι και η ρεβάνς θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cablenet Sports 3 αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Cablenet.

– Το πρωί της ημέρας του αγώνα οι διεθνείς επισκέφθηκαν την Αγία Σοφιά έστω και αν αρχικά η επίσκεψη δεν περιλαμβανοταν στο πρόγραμμα των διοργανωτών. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γιώργος Κουννας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ και πρόεδρος του Προοδευτικού Πάφου.

Πληροφορίες: chf.com.cy