Αδίκησε τον εαυτό της η Πάφος και πλέον χρειάζεται “θαύμα” για να προκριθεί (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία ασυνεννοησία στην άμυνα της Πάφος FC ήταν ικανή να ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες της Πάφος FC για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε στο “Στέλιος Κυριακίδης” από την Ανόρθωση με 3-1. Πλέον οι ΠΑΦΙΤΕΣ θα κληθούν να ψάξουν την υπέρβαση στον επαναληπτικό αγώνα του “Αντώνης Παπαδόπουλος” που είναι ορισμένος για τις 3 Φεβρουαρίου.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η Πάφος FC, η οποία στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν καταιγιστική, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ανόρθωση κέρδιζε όλο και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της μπροστά από τα καρέ του Ρούτκο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από μία στημένη φάση. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό οι ΠΑΦΙΤΕΣ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παλάσιος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στα πόδια του Αντωνιάδη και να καταλήγει στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς. Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα και λάθος πάσα του Κενάν Μπάριτς, ο Ρούτκο ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Νοβότνι με τον διαιτητή της συνάντησης να αποβάλει τον πορτιέρε των γηπεδούχων με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πόποβιτς με μία φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Άντοσχ, που πριν μερικά δευτερόλεπτα πέρασε στον αγώνα. Με αυτό τον τρόπο η “Μεγάλη Κυρία” ισοφάρισε σε 1-1.

Όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι στα λεπτά που ακολούθησαν πίεσαν ασφυχτικά για να πετύχουν το γκολ της ανατροπής, όμως αστόχησαν σε δύο περιπτώσεις.

Στο 70ο λεπτό και μετά από αδράνεια στην άμυνα της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας, ο Αμπαρτζουμιάν με συρτό διαγώνιο σουτ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να σημειώσει το 1-2.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Πάφο να δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα και την Ανόρθωση να ψάχνει το τρίτο γκολ που θα “καθάριζε” την πρόκριση. Αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτή την φορά σκόρερ χρίστηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, οποίος σημείωσε το 1-3.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης το σκορ δεν άλλαξε, με την Πάφο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Παλάσιος για χτύπημα σε αντίπαλο. Ταυτόχρονα η Ανόρθωση έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης με το υπέρ της 3-1