Κρίμα και άδικο… “Πληγώθηκαν” στην τελευταία φάση οι λεβέντες της Πάφου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, Πάφος FC και Ομόνοια Λευκωσίας συμβιβάστηκαν με τον βαθμό, καθώς εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ. Στο ματς προηγήθηκαν οι ΠΑΦΙΤΕΣ για να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι “γαλάζιοι” λόγω της απευθείας αποβολής του Κβίντα στο 37′.

“Μουδιασμένα” ξεκίνησαν τον αγώνα οι ΠΑΦΙΤΕΣ, με τους ποδοσφαιριστές του Ντάρκο Μίλανιτς να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη κυρίως στις μεταβιβάσεις και τα μαρκαρίσματα τους. Από την άλλη η Ομόνοια στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα έδειξε να έχει τον έλεγχο της μπάλας, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και στην πρώτη του καλή ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον πρώτο τους σκόρερ Όννι Βαλακάρι. Ο Φινλανδός αστέρας της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Φαμπιανό σημειώνοντας το 1-0.

Απ’ εκεί και έπειτα η ομάδα του Μίλανιτς επικράτησε σε όλα τα μήκη και πλάτυ του αγωνιστικού χώρου, “θωρακίζοντας” εξαιρετικά την αμυντικής της γραμμή.

Στο 37ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο λόγω της απευθείας αποβολής του Γιόσεβ Κβίντα. Ο διαιτητής της συνάντησης με μεγάλη αυστηρότητα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Τσέχο στόπερ της Πάφου για φάουλ στον Κακουλλή.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του α’ μέρους δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με την Πάφο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στην επανάληψη και ενώ όλοι περίμεναν την Ομόνοια να μπει καλύτερο στον αγώνα, η Πάφος ήταν αυτή που δημιούργησε τις πρώτες καλές ευκαιρίες. Η πιο μεγάλη ήταν με το σου του Φοορ να κοντράρει και να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε ο χρόνος κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες όμως του Μίλανιτς με πάθος και ψυχή κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι και την τελευταία φάση του αγώνα, όπου η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Τζόρντι Γκόμεζ.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Πάφος έκανε τους βαθμούς της 22, ενώ η Ομόνοια στους 21.