“Αφεντικό” της Πάφου ο Φοίνικας Αγ. Μαρίνας… Κέρδισε την πρωτοπόρο ΕΝΑΔ και ανεβαίνει! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ “βάφτηκε” πράσινο, καθώς ο Φοίνικας Αγίας Μαρίνας κέρδισε στο κοινοτικό Στάδιο “Ευριπίδης” στην Γιαλιά την πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΕΝ.Α.Δ. Πόλεως Χρυσοχούς με 1-0 . Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε ο Φοίνικας με 21 βαθμούς, ενώ η ΕΝΑΔ παραμένει στην κορυφή με 27 βαθμούς συγκομιδή!

Στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος ομάδα του Στέλιου Σοφοκλέους ήταν καλύτερη, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη η ομάδα της ΕΝ.Α.Δ. μπήκε “μουδιασμένα” στον αγώνα. Παρά τις ευκαιρίες του Φοίνικα το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ

Στην επανάληψη το σύνολο του Κώστα Καϊάφα βελτίωσε την εικόνα του, με το παιχνίδι να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν ως κύριο να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Αυτό ήρθε για τον Φοίνικα στο 75ο λεπτό με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη να βρίσκει δίκτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη του αγώνα, η ομάδα της ΕΝ.Α.Δ. έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο βρήκε απέναντι της την πολυπρόσωπη άμυνα του Φοίνικα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς τους σταμάτησε το δοκάρι λίγο πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου μετά από σουτ εκτός περιοχής.