“Χαρτοπόλεμος” ξέσπασε ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Πάφο FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Οι δήλωσεις του αρχηγού της Πάφος FC Τζέισον Πάντσεον σχετικά με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στάδιο ΓΣΠ κατά την διάρκεια του αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ είχε ως αποτέλεσμα να “ξεσπάσει” πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ και ακολούθησε η απάντηση της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Διαβάστε πιο κάτω τις δύο ανακοινώσεις:

ΑΠΟΕΛ:
Ως ΑΠΟΕΛ αναφέραμε από την πρώτη στιγμή ότι αν υπήρξε οποιοδήποτε μεμονωμένο επεισόδιο χυδαιότητας από οπαδό προς οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, το καταδικάζουμε. Καταδικάζουμε όμως ταυτόχρονα την υποκρισία από πλευράς του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή της Pafos FC να κάνει «μαθήματα ηθικής» αναφέροντας ότι μετά από 500 αγώνες ως ποδοσφαιριστής «σοκαρίστηκε» από το γεγονός ότι ενδεχομένως ένας ηλίθιος-όπως ο ίδιος υποστηρίζει- στις κερκίδες να τον έβρισε. Αναμένουνε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του, με την εφαρμογή της αναγνώρισης του οπαδού, μέσω της κάρτας φιλάθλου. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν ενοχλήθηκε βεβαίως ηθικά όταν συνελήφθη το 2018 για βιαιοπραγία, κτύπημα με ζώνη στο κεφάλι και οπλοφορία. Και για αυτό καταδικάστηκε από δικαστήριο. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία με £15,000 επειδή «acted in a manner which was improper and/or used abusive and/or insulting words»Αυτό το άτομο, δεν θα επιτρέψουμε να μας κάνει τον «δάσκαλο ηθικής».
Όσο για την διοίκηση της Ομόνοιας που «έτρεξε» να συμπαρασταθεί σε άτομο που συνελήφθη για βιαιοπραγία, οπλοφορία και «ανάρμοστη λεκτική συμπεριφορά» και καταδικάστηκε και στις δυο περιπτώσεις, ας βιαστεί τώρα να βγάλει ανακοίνωση για να καταδικάσει το «παράδειγμα ηθικής» στο οποίο συμπαρίσταται. Βεβαίως η ευαισθησία της Ομόνοιας ξεκινά και σταματά στην περίπτωση Παντσέον. Όταν ολόκληρη η κερκίδα της στον πρόσφατο διακοπέν αγώνα με την ομάδα μας, φώναζε στην ολότητα της, «θέλω να πεθάνει όποιος είναι ΑΠΟΕΛ» η επίσημη Ομόνοια όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά σφύριζε αδιάφορα.

Πάφος FC:
Σοκαριστήκαμε κι εμείς ως ΠΑΦΟΣ FC που αντί απλά να καταδικάσει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ ( κάτι που τουλάχιστον χθες προσπάθησε να κάνει) τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον όχι μόνο του Jason Puncheon αλλα και άλλων παικτών της ομάδας μας, ξαφνικά τις αμφισβητεί και μας παραπέμπει και στο παρελθόν του ποδοσφαιριστή… Θέλετε να μας πείτε πως το παρελθόν του κάθε παίκτη δίνει το δικαίωμα σε δεκάδες άμυαλους, χωρίς ήθος οπαδούς να δυσφημίζουν μια ολόκληρη χώρα; Ειλικρινά μας κάνει εντύπωση…
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, εδώ και δυο εβδομάδες δεν είχατε την ευθιξία να καταδικάσετε δολοφονικές επιθέσεις σε παιδιά 17-18 ετών απο τους ίδιους σας τους οπαδούς, θα καταδικάσετε μια μικρή ασήμαντη για εσάς ρατσιστική επίθεση;
Εμάς δε μας απασχολούν οι διαφορές σας με την οποιαδήποτε άλλη ομάδα, κοιτάμε την οικογένεια της ΠΑΦΟΣ FC και θα προστατεύουμε με κάθε τρόπο τα μέλη της φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κι επειδή προβλέπουμε μια ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών όπως και αυτών στα Κούκλια απο πολλούς φορείς και την Ομοσπονδία, η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό έτσι ώστε να αποταθεί στα υψηλότερα στρώματα της UEFA.