Την “πλήρωσε” στο τέλος ο Φοίνικας Αγίας Μαρίνας (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ισόπαλος με σκορ 2-2 εξήλθε ο Φοίνικας Αγίας Μαρίνας στην έδρα του κόντρα στον Κέδρο Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας για τα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Σε ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι, η ομάδα του Στέλιου Σοφοκλέους παρά τις απουσίες θα μπορούσε ακόμη να πάρει και το τρίποντο, ωστόσο ισοφαρίστηκε στα τελευταία στάδια του ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το πλασέ του Χρίστη Ιωάννου με πλασέ από την μικρή περιοχή κοντά στο 30ο λεπτό.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών του Φοίνικα, η φιλοξενούμενη ομάδα του Κέδρου κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από κόρνερ.

Από το σημείο της ισοφάρισης και μέχρι και την λήξη του α’ μέρους η ομάδα της Γιαλιάς ήταν καταιγιστική. Αρχικά κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 40ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ηλία Χρυσάνθους και αμέσως μετά ο Φοίνικας απώλεσε κραυγαλέες ευκαιρίες να διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμα.

Αποκορύφωμα ήταν το χαμένο πέναλτι του Ηλία Χρυσάνθους στο 45ο λεπτό της συνάντησης. Στην φάση της παράβασης οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων ήταν αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα έριξαν “στροφές”, όμως κατάφεραν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές του Κέδρου μακριά από την περιοχή τους.

Στο 70ο λεπτό ο Φοίνικας έμεινε και αυτός με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγώνα μετά από απευθείας αποβολή του ποδοσφαιριστή του Φάνη Νικολάου (ως τελευταίος παίκτης). Το γεγονός αυτός έδωσε ώθηση στην ομάδα του Κέδρου, η οποία πίεσε για την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά για να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1.

Στο 90ο λεπτό και πάλι από στημένη φάση, η ομάδα της Αγίας Μαρίνας δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του Κέδρου. Το 2-2 ήταν τελικό αποτέλεσμα.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας ο Φοίνικας έκανε τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα.